Sport

vikend turnir

Berba medalja zadarskih streličara u Sesvetama

Berba medalja zadarskih streličara u Sesvetama

U subotu, 14. travnja 2018. godine otvorena je sezona natjecanja WA720 + Mix team turnirom u Sesvetama. Vrijeme odlično, atmosfera još bolja!

U stilu zakrivljenog luka predstavljali su nas senior Dražen Furdi te seniorke Ivana Sumić i Luana Blaslov. U stilu dugog luka nastupali su veteran Darko Polić Barba i senior Josip Šare.  

Istaknut ćemo nastup Josipa Šare u konkurenciji dugolukaša. Ni izvrstan rezultat od 647 krugova – 318 u prvoj seriji, a potom 329 krugova u završnoj rundi – nije mogao nadmašiti sreću i zadovoljstvo odrađenim turnirom. Forma po kvalitetno odrađenim treninzima ogledala se u gotovo svakom pucnju. 

U konkurenciji veterana dugim lukom, naš se Barba također snašao onako kako najbolje (i jedino) zna. Za njega solidnih 615 krugova i prvo, zlatno mjesto.

Ponosni smo na našeg Dražena koji je svoj nastup na ovogodišnjem vanjskom metnom kolu otvorio za svaku pohvalu! Čvrstim, staloženim i fokusiranim pucanjem u prvoj seriji zaradio je izvrstan rezultat – osobni i klupski rekord – od 308 krugova. Druga je serija također odlično odrađena s ostvarenih 284 krugova i jednim nesretnim miss-om. Po konačnoj bodovnoj ljestvici, Dražen je osvojio 3. mjesto i broncu. Nije zlatna medalja, ali za nas je najsjajnija. 

U konkurenciji seniorki zakrivljenim lukom SK Zadar predstavljale su Ivana Sumić i Luana Blaslov. Ivana je ostvarila nešto slabiji rezultat od 491 krug i zauzela treće mjesto. No, ovo je ipak prvi nastup ove sezone; tek zagrijavanje za predstojeća natjecanja. Želimo joj strpljive sate treninga, jer znamo da će joj u postizanju boljih rezultata pomoći rad na učvršćenju pojedinih tehničkih elemenata.

Luana se u natjecateljskom okruženju snašla mnogo bolje nego na liniji gađanja vlastitog trening terena. Odlična grupiranja uz neredovito podešavanje nišana dovela su do rezultata od 550 krugova. Ostvareni rezultat bio je dovoljan za osvajanje prvog mjesta i zlatne medalje.

Po programu su uslijedili mix timovi. Tim čine jedna streličarka i streličar. Svaki ispucava po dvije strijele u setu. Tim sa više krugova osvaja set (2 boda), a tim koji prvi stigne do 5 bodova je pobjednik. Kako je slaganje timova bilo po slobodnom odabiru streličara, a za ulazak u finale trebala su biti najmanje četiri tima, složili smo se:

Ivana Sumić i Dražen Furdi, Luana Blaslov i Velibor Mitrović (SK „Rijeka“), Paula Močinić (SK „Rijeka“) i Dorjan Močinić (SK „Rijeka“), Patrizzia Bosner (SK „Dubrava“) i Željko Popović (SK „Dubrava“).

Ždrijeb je u prvom dvoboju spojio naše predstavnike. Kako to već biva, jedan mora izgubiti da bi drugi pobjedio. Ovaj puta bili su to tim Blaslov i Mitrović koji su odnijeli pobjedu rezultatom 6:0. U finalu se suočavaju s Riječanima, a Sumić i Furdi susreću se s timom iz SK „Dubrava“ u borbi za broncu. Nažalost tim SK „Zadar“ gubi rezultatom 6:2 od svojih kolega iz SK „Dubrava“. U dvoboju za zlato vodila se izjednačena borba koja je završila sa 5:3 za tim Močinić i Močinić.

Dakle, 5 streličara SK „Zadar“ i 5 pojedinačnih medalja, uz jednu srebrnu timsku medalju. Ponosni smo i veseli, samo tako nastavite naši natjecatelji!

 


Reci što misliš!