Sport

Bundesliga 17/18

Bayern jesenski prvak, novi poraz Borussije Dortmund

Bayern jesenski prvak, novi poraz Borussije Dortmund
FC Bayern Munchen

Nogometaši Bayerna slavili su u na gostovanju kod Eintrachta s 1-0 u 15.kolu Bundeslige i osigurali naslov jesenskog prvaka, a novi poraz, i to domaći, ubilježila je i Borussija Dortmund

Bavarci su slavili u Frankfurtu protiv momčadi koju vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač s minimalnim rezultatom, zahvaljujući golu Vidala iz 20. minute.

Eintracht je čak bio i bolja momčad, pogotovu u drugom poluvremenu, ali nisu uspijevali doći do gola. Ante Rebić je odigrao svih 90 minuta za Eintracht.  

Bayern nikako nije briljirao u osvajanju rekordnog 23. naslova jesenskog prvaka, ali je iz ovog kola izvukao maksimum jer je najbliži pratitelj RB Leizpig  kiksao odigravši kod kuće samo 2-2 s Mainzom. 

Nastavlja se agonija Borussije koja je u Dortmundu izgubila od Werdera s 1-2. Momčad je iz Bremena je povela, Aubameyang je uspio izjednačiti u 58. minuti, a potom je pobjedu Werderu donio Gebre Selassie (65). Borussia već osam kola zaredom ne zna za pobjedu u Bundesligi i bilo bi pravo čudo da njihov trener Peter Bosz ne dobije otkaz. 

HSV i Wolfsburg su odigrali 0-0. 

Bayern vodi s 35 bodova ispred RB Leipziga (27) i Schalkea (25), koji kasnije gostuje kod Borussije (M). 

 


Reci što misliš!