Sport

ove subote u crnom

Streličarski klub Zadar domaćin je Prvenstva Hrvatske!

Streličarski klub Zadar domaćin je Prvenstva Hrvatske!

Prvenstvo Hrvatske u streličarstvu, vanjsko metno kolo WA720, održat će se u subotu, 23. rujna na terenu NK Dalmatinac u Crnom. Natjecanje ovog kalibra prvo je koje održava Streličarski klub Zadar. Očekuje se preko 120 natjecatelja

Klub broji svega sedam godina postojanja i do sada je bio organizator dvaju natjecanja u streličarskom sportu međunarodnog karaktera. Dobne kategorije u kojima će se streličari natjecati na Državnom prvenstvu jesu: kadetkinje i kadeti, juniorke i juniori, seniorke i seniori te veteranke i veterani. Stilovi u kojima će se ogledati natjecatelji jesu: zakrivljeni luk, složeni luk, goli luk, standardni luk, dugi luk i instinktivni luk.

SK Zadar prvenstveno okuplja ljubitelje streličarstva, djecu, mladež i odrasle osobe. Trenutno broji oko 40 članova i broj zainteresiranih konstantno raste. Među članovima Kluba jaka je želja za radom s mlađim dobnim kategorijama stoga će se natjecateljski kadar u skoro vrijeme pojačati s kadetskim ekipama i ekipama mlađih dobnih kategorija do 14 godina starosti.

Zanimljiva je činjenica da je streličarstvo aktivnost za cijelu obitelj, prema individualnim preferencijama i potrebama. Razne vrste lukova zadovoljit će različite želje pojedinaca; od tradicionalnog ili dugog luka (longbow), pa do zakrivljenog (recurve) – jedina vrsta luka dopuštena na Olimpijskim igrama – te složenog (compound) kao produkta tehnološkog doba. Jedan je od rijetkih sportova koji na istu liniju stavlja sve svoje natjecatelje, bez obzira na dob, spol, fizičku spremnost i/ili eventualne tjelesne teškoće.

Kroz razne prezentacije i Dane otvorenih vrata SK Zadar kontinuirano nastoji upoznati zainteresirane sa streličarskim sportom te s radom Kluba i nužnim "prvim koracima" novaka u bavljenju streličarstvom, rekreacijski i/ili natjecateljski. Klub ostvaruje odlične natjecateljske rezultate, što individualno, što ekipno – ima državne prvake i višestruke državne rekordere, te nastavlja prenositi znanje i entuzijazam.

Nakon Državnog prvenstva slijede pripreme i početak dvoranske sezone 2017./2018. godine. 


Reci što misliš!