Sport

Premiership 2016/17

Engleska: Nova uvjerljiva pobjeda Tottenhama

Engleska: Nova uvjerljiva pobjeda Tottenhama
AP Images

Nova utakmica, nova rapsodija Tottenhama, momčad s White Hart Lanea nastavlja s briljantnim i suverenim pobjedama u pohodu na Chelsea

Danas su na domaćem terenu bili bolji od neugodnog Bournemoutha, koji je ove sezone već uzimao bodove momčadima iz vrha ljestvice, rezultatom 4:0 čime su se barem privremeno približili prvom mjestu.

Sutra će sve oči biti usmjerene na Old Trafford gdje Manchester United dočekuje Conteov Chelsea čiji ishod uvelike ovisi hoće li završnica sezone i borba za naslov biti napeta, kao što svi neutralni ljubitelji i priželjkuju.

Kao što se i moglo očekivati Tottenham je napao od samog početka. Jedina je prednost Bournemoutha bila da nije imao što za izgubiti jer su svi uglavnom očekivali rutinsku pobjedu momčadi s White Hart Lanea. U sedmoj je minuti Christian Eriksen ubacio s desnog krila, do lopte je došao Heung-Min Son koji isprve puca, ali pogađa samo vanjski dio mreže. Nekoliko minuta kasnije, pokušao je iz daljine Moussa Dembele, njegov je pokušaj sjajno obranio Boruc.

Isti je igrač vrlo brzo doveo svoju momčad u vodstvo, neobjašnjivo se nakon kornera našao sam na deset metara od gola, mirno je primirio loptu i zatresao mrežu. Blitzkrieg domaćina se nastavio, tri minute kasnije lijepo su kombinirali Harry Kane i Son, a Južnokorejac je matirao Boruca kroz noge. Bio je to njegov peti pogodak iz posljednjih šest udaraca u okvir gola.

U samoj su završnici poluvremena domaćini mogli i do trećeg pogotka, dva je puta pokušao Eriksen, jednom je udarac okušao i Kane, ali nisu bili dovoljno precizni da svladaju gostujućeg vratara.

Tek su dvije minute igre u nastavku trebale proći da Tottenham postigne i treći pogodak. Svoj prvi nakon povratka od ozljede zabio je Harry Kane i otklonio sve sumnje oko konačnog pobjednika, ako ih je uopće i bilo. Time je postao tek četvrti igrač u povijesti Premier lige koji je uspio postići barem 20 pogodaka u tri uzastopne sezone čime je ušao u društvo Shearera, Henryja i van Nistelrooya.

Tijekom narednih dvadesetak minuta Tottenham je redovito dolazio do lijepih prigoda za postizanje pogotka koje su završavale ipak nešto slabijim udarcima što je Boruc bez većih problema uspijevao obraniti. Konačan je rezultat postavio Vincent Janssen u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!