Sport

Premiership 2016/17

Engleska: Tottenham produžio niz pobjeda

Engleska: Tottenham produžio niz pobjeda
Richard Pelham/News Syndication/PIXSELL

U prvoj utakmici dana engleskog Premiershipa, Tottenham je uvjerljivo svladao Watford sa 4:0. Osim pobjede, odlična vijest za Spurse je i povratak Harrya Kanea nakon ozlijede

Tottenham je u prvom poluvremenu dominirao i stvarao prilike koje Janssen nije iskoristio, ali zato je Dele Alli načeo goste prelijepim pogotkom s 20-ak metara u 33. minuti. 

Samo šest minuta kasnije, na 2:0 povisio je Eric Dier, a za velikih 3:0 na poluvremenu pobrinuo se Heung-Min Son u 44. minuti utakmice.

U nastavku je Watford pokušao biti konkretniji prema naprijed, ali Son je nakon samo deset minuta nastavka poentirao drugi put na utakmici i primirio goste. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao te valja istaknuti povratak Harrya Kanea koji se oporavio od ozljede i ušao u igru u 61. minuti umjesto Janssena.

Tottenham se tako učvrstio na drugom mjestu ljestvice te se približio na samo četiri boda Chelseaju koji u 18:30 u gostima igra protiv Bournemoutha.

Tottenham je pobijedio u 11 utakmica za redom što je najbolji niz nakon 1987. godine kada su imali 14 domaćih pobjeda u nizu.

Delle Alli je bio direktno uključen u 14 golova u 13 utakmica Spursa u ovoj godini (10 golova i četiri asistencije), a sa 21 godinom je uspješniji nego Gerrard (13), Lampard (15) i Beckham (12) zajedno pošto je sudjelovao u ukupno 40 golova.

Goal.com/eZd

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!