Sport

Košarka, ACB liga

TAU bolji od Unicaje u Malagi

TAU bolji od Unicaje u Malagi

Zoran Planinić je za 32 minute postigao 19 poena

Derbi utakmicu 27. kola ACB lige odigrali su košarkaši Unicaje i TAU Ceramice, a pobijedila je momčad Nevena Spahije 89-77.

Unicaja je držala priključak samo u prvom poluvremenu, nakon čega je dvojac Planinić - Rakočević zavladao parketom. U samo nekoliko minuta TAU Ceramica je pobjegla na razliku od deset poena, a tijekom nastavka gosti iz Vitorije su imali i dvadeset poena prednosti.

No, opuštanje TAU Ceramice domaćin je iskoristio, te se nada pojavila tri minute prije kraja kada je Davor Kus tricom smanjio na 71-79. Međutim, to je bilo najbliže što se domaćin približio u drugom poluvremenu raspoloženijem suparniku.

TAU Ceramica je odlično gađala za tri poena, pogodili su devet od petnaest pokušaja. Zoran Planinić je za 32 minute postigao 19 poena - za dva je gađao 4-8, za tri 2-2, te slobodna bacanja 5-6. Imao je jedan skok i tri asistencije. Najbolji strijelac je bio Igor Rakočević sa 25 poena uz trice 4-4.

Kod domaćina je Davor Kus igrao 23 minute, te je postigao 11 poena. Za dva poena nije gađao, trice je šutirao 3-5 i slobodna bacanja 2-2. Imao je i tri asistencije.

Bruno Šundov je za Leon odigrao 27 minuta za koje je vrijeme postigao četiri poena, te imao osam skokova. Za dva poena je Šundov gađao 1-4, sa linije slobodnih bacanja 2-4, a čak je pokušao pogoditi tricu, no nije bio precizan. Njegov Leon je u neizvjesnoj završnici, pak, poražen kod Murcije 63-61.

Gran Canaria je na svom parketu pobijedila Valladolid 92-85, a najbolji igrač utakmice je bio nekadašnji igrač Zadra, Kanađanin Carl English. Postigao je 25 poena, te imao sedam skokova i tri asistencije.


Reci što misliš!