Sport

Košarka, NLB liga

Cibona srušila Partizan u Beogradu

Cibona srušila Partizan u Beogradu

Košarkaši Cibone pobijedili su Partizan u dvorani Pionir u Beogradu u 2. kolu regionalne NLB lige. Zagrepčani su slavili sa 64-51.

U dvoboju momčadi koje su lani igrale u finalu NLB lige (slavio je Partizan) ovaj su se put boljima pokazali košarkaši Velimira Perasovića, koji je na početku sezone očito bolje uspio uigrati znatno obnovljeni sastav.

Partizanu, koji se tek vratio s američke turneje, ovo je bila prva utakmica u NLB ligi, ali neće je pamtiti po dobrome jer je Cibona dominirala praktički od samoga početka. Partizan je posljednji put vodio sa 6-5, a nakon toga je sve bilo u znaku Cibone.

Zagrepčani su na poluvrijeme otišli s prednošću 33-25, a predvodili su ih Antonio Graves s deset i Marko Tomas s osam koševa. U trećoj su četvrtini domaći košarkaši malo došli do zraka, smanjili su na 43-38, ali posljednji je dio igre Cibona ponovno odradila sjajno posebno zahvaljujući Tomasu koji je dvoboj zaključio s 22 poena, Graves je dodao 15, a Jamont Gordon 10. Kod Partizana je najbolji s 12 koševa bio Jan Vesely.

NLB liga, 2. kolo:

Partizan – Cibona 51-64

Cedevita – Hemofarm (kasnije)


Reci što misliš!