Sport

Kuglanje, Hrvatski kuglački kup

Kuglačima Zadra prvi Kup Hrvatske

Kuglačima Zadra prvi Kup Hrvatske

Luka Ukalović srušio rekord kuglane Pongračevo

Kuglači Zadra pobjednici su završnog turnira Kupa Hrvatske koje je po prvi put održano u zagrebačkoj kuglani Pongračevo.

U finalu su igrači trenera Mijolovića jednostavno pomeli momčad Zaprešića rezultatom 7-1 (3591-3425)  i na taj se način upisali u zlatne knjige hrvatskog kuglanja kao prvi osvajači Kupa Hrvatske.

Kako su kuglači Zadra dva kola prije kraja natjecanja u 1. HKL vrlo blizu petog uzastopnog naslova prvaka Hrvatske, vrlo su blizu i osvajanju prve dvostruke krune u povijesti hrvatskog kuglanja.

Zadrani su od prvog meča zagospodarili kuglanom Pongračevo, prvu pobjedu donio je Branislav Bogdanović (633), zatim je novu pobjedu i rekord kuglane srušio Luka Ukalović (636). Mario Baljak (581) donio je treću pobjedu Zadranima, da bi bivši Zadranin Damir Fučkar donio jedinu pobjedu Zaprešiću u meču s Duškom Milanovićem (567).

Konstantin Manev (582) tijesno je dobio Kovača, a Primož Pintarič i Marko Vidak (447+145) zaključili su meč i u Zadar donijeli prvi naslov pobjednika Kupa Hrvatske. Čestitamo!

U ženskom finalu kuglačice Zagreba visoko su porazile ekipu Podravke iz Koprivnice rezultatom 7-1 (3409-3206) i tako se i one upisale kao prve pobjednice Kupa Hrvatske u povijesti.


Reci što misliš!