Sport

Nogomet, Hrvatski kup

Vulić: Finale kupa za nas je povijesna utakmica

Vulić: Finale kupa za nas je povijesna utakmica

Trener Splita Zoran Vulić u utorak je najavio da će njegova momčad u finalu Kupa protiv Dinama dati svoj maksimum, jer se radi o povijesnoj utakmici za njegovu ekipu.

"Dinamo ima veću kvalitetu od nas, ali moji igrači će dati svoj maksimum, jer finale Kupa nije bilo kakva utakmica, za nas je ona od povijesnog značaja i drago mi je da ću biti dio toga. Ulazak u finale Kupa bila je želja, ali ne i zahtjev predsjednika kluba Slavena Žužula. I on je to zaslužio, a i ja mislim da sam došao do svojeg cilja", rekao je Vulić na konferenciji za novinare.

Finale je na rasporedu u srijedu u 20 sati na stadionu Maksimir. Dinamo je najuspješnija hrvatska momčad u natjecanju Kupa, naslov je osvajala dvanaest puta, a Split igra prvi puta u finalu Kupa i pruža mu se mogućnost da ponovi uspjeh zaprešićkoga Intera, koji je jednom igrao finale i slavio u prvom izdanju 1992. godine pobijedivši HAŠK Građanski (današnji Dinamo).

"Naježim se kada pomislim na finale, ali se ne bojimo. Ako se prepadnemo, onda i ne trebamo ići u Zagreb", poručio je Vulić.

Na novinarski upit od koga iz Dinama prijeti najveća opasnost, Vulić je spomenuo Ćorića i Pjacu.

Nogometaš Splita Ante Erceg, koji je tom klubu ponikao i u njemu je već 19 godina, kazao je da je finale Kupa najveća utakmica u njegovoj karijeri.

"Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri. Imamo veliku želju, a iako su nas mnogi već otpisali mi smo spremni napraviti iznenađenje. Pokazat ćemo zašto smo u finalu", poručio je Erceg.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.