
Jansrud je bio najbrži (1:31.93), baš kao i na prvom ovosezonskom natjecanju održanom početkom prosinca u Val d'Isereu
Norveški skijaši Kjetil Jansrud i Aleksander Aamodt Kilde zauzeli
su prva dva mjesta na drugom ovosezonskom natjecanju za Svjetski
kup u superveleslalomu koje je u petak održano u talijanskoj Val
Gardeni.
Jansrud je bio najbrži (1:31.93), baš kao i na prvom ovosezonskom
natjecanju održanom početkom prosinca u Val d’Isereu, kada je
slavio ispred sunarodnjaka Aksela Lunda Svindala. Svindal je bio
među favoritima i u Val Gardeni, ali je u posljednjoj trećini
staze napravio pogrešku i promašio vrata.
Ipak, za dvostruko slavlje Norvežana pobrinuo se prošlosezonski
osvajač malog Kristalnog globusa u superveleslalomu Aleksander
Aamodt Kilde koji je za Jansrudom zaostao samo šest stotinki
sekunde. Najveća prijetnja norveškim skijašima bio je Kanađanin
Erik Guay koji je osvojio treće mjesto, a od Jansruda bio sporiji
samo 13 stotinki sekunde.
Za Kjetila Jansruda ovo je treća pobjeda u ovoj sezoni te 17. u
karijeri, a ukupno osma u superveleslalomu. U ovoj je disciplini
već jednom slavio u Val Gardeni, gdje je najbrži bio i prije
dvije godine.
Jansrud je s maksimalnih 200 bodova iz dvije utrke vodeći u
redoslijedu superveleslaloma, a s 300 bodova se probio do drugog
mjesta u ukupnom redoslijedu. Vodeći je Austrijanac Marcel
Hirscher s 440 bodova.
U subotu je u Val Gardeni na rasporedu spust, s početkom u 12.15
sati.
Superveleslalom – rezultati:
1. Kjetil Jansrud (Nor) 1:31.93
2. Aleksander Aamodt Kilde (Nor)
1:31.99 +0.06
3. Erik Guay (Kan) 1:32.06
+0.13
4. Matthias Mayer (Aut) 1:32.41
+0.48
5. Andreas Sander (Njem)
1:32.42 +0.49
6. Dustin Cook (Kan) 1:32.48
+0.55
7. Max Franz (Aut) 1:32.57
+0.64
8. Dominik Paris (Ita) 1:32.59
+0.66
9. Hannes Reichelt (Aut) 1:32.61
+0.68
10. Christof Innerhofer (Ita)
1:32.63 +0.70
11. Adrian Smiseth Sejersted (Nor)
1:32.65 +0.72
12. Peter Fill (Ita) 1:32.67
+0.74
13 Josef Ferstl (Njem)
1:32.68 +0.75
14. Beat Feuz (Švi) 1:32.71
+0.78
15. Boštjan Kline (Slo) 1:32.76
+0.83



