
Chefs at Sea – projekt udruge restorana JRE-Hrvatska održat će se i ove godine u restoranima udruge na obali Lijepe naše. 5. lipnja 2024, u čak 10 restorana udruge JRE-Hrvatska, u 19:00 sati započet će večera koju predvodi gostujući vrhunski JRE chef.
Jedan zajednički stol od 8 gostiju moći će uživati u savršenoj
večeri od lokalnih namirnica u internacionalnoj interpretaciji, a
direktnim upitom na restorane u kojima se održava ova
manifestacija dobit ćete sve informacije o raspoloživosti. Cijena
degustacijske večere sa vinskom pratnjom iznosi 200 eura.
Chefs at Sea: Restorani i gostujući chefovi 2024.
Rezervirajte vaše mjesto na vrijeme u jednom od JRE-Hrvatska
restoranima za projekt Chefs at Sea. U nastavku donosimo popis
restorana koji sudjeluju u projektu te gostujuće chefove:
- Lešić Dimitri, Korčula & Jeroen Raes, Rozemarijn,
JRE-Nizozemska - Zijavica, Mošćenička draga & Bine Volčić, Monstera
Estare, JRE-Slovenija - Konoba Boba, Murter & Juan Carlos Ferrando, Logrono
JRE-Španjolska - Konoba Pelegrini, Šibenik & Benjamin Fontaine,
L’Inattendu, JRE-Belgija - Foša, Zadar & Alfred Prasad, JRE-UK
- San Rocco, Brtonigla & Andreas Herbst, Riederalm,
JRE-Austrija - Konoba Kala, Supetar & Vladislav Penov, Cosmos,
JRE-Bulgarska - Navis, Opatija & Stefaan De Proft, Pacht 26,
JRE-Belgija - Lemongarden, Sutivan & Tomaž Bratovž, JB,
JRE-Slovenija - Badi, Umag & Philipp Dyczek, Artis, JRE-Austrija
Susret gastronomije i kultura
Projekt Chefs at Sea sufinanciran je od strane Hrvatske
turističke zajednice, a svake godine udruga ugošćava
internacionalne chefove koji po prvi puta posjećuju Hrvatsku te
se susreću s našim kulturama, tradicijama i namirnicama s kojima
kuhaju.
“Međusobno upoznavanje, razmjena znanja i iskustva te učenje
novih tehnika i razvijanje novih okusa na namirnicama sa kojima
smo okruženi predstavlja glavne ciljeve projekta “Chefs at
Sea”. Odlazak na staževe u druge zemlje san je svakog
kuhara, a mi na ovaj način pružamo cijelom timu jedinstveno
iskustvo gdje ima prilike učiti i raditi sa internacionalnim
chefovima. Internacionalnim chefovima organiziramo i zajednički
izlet gdje se svi bolje upoznamo te im približimo naše
gastronomsko nasljeđe i našu kulturu življenja” – objasnio
je predsjednik udruge restorana JRE-Hrvatska, Vjeko Bašić
(vlasnik Konobe Boba na Murteru).
Večera Chefs at Sea je humanitarnog karaktera ove godine, a
prikupljena sredstva donirat će se kolegama iz udruge UNUO – koji
brinu i osposobljavaju osobe sa invaliditetom u ugostiteljstvu,
djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi za samostalan život i
tržište rada kroz umjetnost gastronomije. Prikupljena sredstva
donirat će se u svrhu potpore realizaciji grand finala Cupi’s
Spoon 2024.



