inovacije

Znanstvenici stvorili luk koji vas neće rasplakati

Izgovor je prastari: ne plačem nego samo režem luk. No zahvaljujući znanstvenicima ljudi će se morati početi suočavati sa svojim emocijama umjesto da okrivljuju namirnicu koja tjera suze na oči

Luk Sunion razvili su znanstvenici Bayera nakon tri
desetljeća križanja i ne radi se o genetski modificiranom
proizvodu, objasnila je njemačka tvrtka na svojoj internetskoj
stranici.

Luk koji ne tjera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje
svaki dan sve slađi, dodaje tvrtka.

Zbog toga što Sunion nije tako ‘intenzivan’ moguće ga je jesti
svježeg. Tvrtka ipak ne navodi izostaje li potpuno, nakon
konzumiranja, zadah iz usta na luk, pa za sada treba držati u
pripremi koju vrećicu mentol bombona.

Ta najnovija namirnica možda će umiroviti niz inovativnih
proizvoda za koje se tvrdi da mogu osigurati bezbrižnu pripremu
luka bez suza, od specijalnih naočala do posebnih rezača.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest