Sci-Tech

msu

Web3 Tales konferencija - mjesto gdje umjetnost susreće tehnologiju

Web3 Tales konferencija - mjesto gdje umjetnost susreće tehnologiju

Ono što ovu konferenciju čini jedinstvenom u Europi, ali i šire, je činjenica da ju organizira 100% ženski tim članica udruge Alice in Blockchains

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu počela je Web3 Tales konferencija.

Ono što ovu konferenciju čini jedinstvenom u Europi, ali i šire, je činjenica da ju organizira 100% ženski tim članica udruge Alice in Blockchains, koje su predane unaprjeđenju uloge žena u tehnologiji i jačanju doprinosa žena u stvaranju budućnosti interneta koji se krije iza naziva Web3.

Za spektakularno otvorenje Web3 Tales konferencije simbolički se pobrinuo akademski ženski zbor FER-a.

Danas su počela i predavanja te paneli, koji su otvoreni uvodnim zahvalnim govorom Magde Milas, predsjednice udruge Alice in Blockchains koja je organizator Web3 Tales konferencije.

„Ovom konferencijom želimo postići dva cilja. Prvi cilj je organizirati konferenciju sa 70% ženskih speakerica, a drugi cilj je da svi posjetitelji nakon konferencije imaju digitalni kripto valutni novčanik.“ – naglasila je Magda Milas o ciljevima Web3 Tales konferencije.

Na sjeverozapadnom platou MSU-a u tijeku je NFT izložba pod nazivom Techno - healing  - pronalaženje otpornosti i dobrobiti u digitalnom svijetu. Skupna NFT izložba koja okuplja raznoliku skupinu digitalnih umjetnica koje istražuju teme feminizma, nebinarnosti, zdravlja i brige o sebi u digitalnom dobu.

Izložba će biti dostupna tijekom dana konferencije pa sve do 4. lipnja u izložbenom prostoru, a bitno je naglasiti i da je besplatna za građanstvo.


Reci što misliš!