Sci-Tech

Gaming kultura

U Osijeku počeo Wandercon, najveći gaming event u Europi

U Osijeku počeo Wandercon, najveći gaming event u Europi
Dubravka Petric/PIXSELL

Osječki kompleks sportskih dvorana Gradski vrt, u periodu od 3. do 5. veljače 2023., bit će domaćin Wandercona - u produkcijskom smislu daleko najvećeg međuregionalnog okupljanja gamera, e-sportaša i gamerskih influencera.

Wandercon je impozantni gamerski show na kojemu se istovremeno događa e-sportski turnir, sajam gamerske opreme, smotra najutjecajnijih regionalnih i svjetskih igrača te spektakularna prezentacija igre Joe Wander and the Enigmatic Adventures, svjetskog noviteta koji upravo tih dana kreće u prodaju putem sustava Play Station, Xbox i Steam.

Sadržaji za posjetitelje organizirani su tipično festivalski, na tri odvojena stagea s fascinantnih 326 četvornih metara LED ekrana.

 

Prva dva stagea rezervirana su za turnirska natjecanja u kojima će sudjelovati pojedinci i timovi specijalizirani za neke od najpopularnijih igara, poput Fortnite, League of Legends, Stumble guys, PUBG itd.

A treći, najveći i tehnološki najsuperiorniji stage organizatori su osmislili za zabavne sadržaje uz sudjelovanje poznatih influencera i koncertne večeri tijekom kojih će nastupiti Z++ i Hiljson Mendela. 

 

Organizator prve gamerske konvencije u Osijeku je ReRoot Gaming, gamerska ekspozitura osječke marketinške agencije ReRoot koja brine o liku i djelu Joea Wandera. 


Reci što misliš!