Sci-Tech

#znanost

Nagradu za znanost Sveučilišta u Splitu za 2022. dobilo 20 znanstvenika

Nagradu za znanost Sveučilišta u Splitu za 2022. dobilo 20 znanstvenika
Miranda Cikotić/PIXSELL

Nagradu za znanost Sveučilišta u Splitu za 2022. godinu u ponedjeljak je dobilo dvadeset znanstvenika te visokoškolske ustanove za njihov doprinos afirmaciji splitskoga Sveučilišta u svijetu.

Priznanje je uručeno, kako je obrazloženo, najbolje rangiranim znanstvenicima Sveučilišta u Splitu u bazama podataka WoSCC i Scopus, sukladno njihovoj znanstvenoj produktivnosti i radovima koji su značajno pridonijeli prepoznatljivosti Sveučilišta u Splitu u svjetskoj znanstvenoj zajednici.

Rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić istaknuo je da nagrađeni pridonose podizanju rejtinga splitskog  Sveučilišta u svijetu. Zahvaljujući njima to je Sveučilište "postalo prepoznatljivo i u svjetskim okvirima nešto znači", dodao je.

"Ovi znanstvenici najbolji su ambasadori Republike Hrvatske", poručio je Ljutić.

WoSCC (Web of Science Citation Connection) specijalizirana je platforma putem koje su dostupni indeksi citiranja i baze podataka koje pokrivaju sva područja znanosti. Platforma sadrži više od 33.000 indeksiranih časopisa i gotovo milijardu zapisa citiranih referenci, uključujući članke, zbornike konferencija, izvješća, patente.

Scopus je baza podataka koja kombinira sveobuhvatnu, stručno kuriranu bazu podataka, sažetaka i citata s obogaćenim podacima i povezanom znanstvenom literaturom u širokom spektru disciplina. Scopus brzo pronalazi relevantna i autoritativna istraživanja, identificira stručnjake i pruža pristup pouzdanim podacima, metrikama i analitičkim alatima.


Reci što misliš!