Sci-Tech

u zagrebu

Uspjeh inovatora i Društva inovatora Faust Vrančić Šibenik na jubilarnoj 20. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA

Uspjeh inovatora i Društva inovatora Faust Vrančić Šibenik na jubilarnoj 20. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA

Inovatori i Društvo inovatora Faust Vrančić Šibenik na jubilarnoj 20. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022. doživjeli su uspjeh

Izložba je održana 13.-15.10.2022. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Društvo je ove godine okupilo iznimno kvalitetnu ekipu inovatora i poslovnih ljudi, a Petar Vlahović osvojio je glavnu nagradu izložbe, veliki Grand Prix!  

Njegov gloglo koji je 100% produkt hrvatske pameti i potpuno proizveden u Hrvatskoj već se dokazao na mnogim velikim događanjima, koncertima i konferencijama. Posjetitelji su imali priliku sami natočiti pivo, prisloniti karticu i platiti. Osim zadovoljstva publike, gloglo je kroz ovu nagradu dobio i potvrdu stručne javnosti.

Gloglo je globalno inovativan proizvod i usluga digitalizacije ugostiteljstva putem digitalnog točionika.

Razvoj inovacije digitalnog točionika gloglo – automatskog mobilnog samoposlužnog točionika za istakanje napitaka (piva, sokova, vode, vina i ostalih miješanih napitaka) nudi potpuno nov, radikalan pristup u segmentu pružanja usluga u ugostiteljstvu.

Radikalna promjena u uslužnom sektoru kroz uslugu najma gloglo točionika uključuje smanjenje troškova radi manjeg broja djelatnika potrebnih u manualnim, teškim uvjetima rada, kao i rješavanje problema nedostatka istih te optimizaciju procesa i povećanje prodaje pića.

Gloglo je IoT uređaj s integriranim sustavom naplate i fiskalizacije te Internet pristupom.

- Naša spiritus movens, gđa. Dragica Jerkov predstavila je dušično organsko gnojivo od sirove vune i očekivano osvojila zlatnu medalju. Ova inovacija je hvale vrijedan projekt kojim njezina firma već rješava dugogodišnji ekološki problem bacanja vune u okoliš. Ekološko, organsko gnojivo od vune zadržava vlagu i sporo je otpušta zajedno s dušikom kad i koliko je biljci potrebno.

Poseban kuriozitet je da se 9 od 14 članova žirija potpisalo na karton preporuke iako je bilo predviđeno samo do četiri potpisa po inovaciji. Time je struka, sastavljena od sveučilišnih profesora i djelatnika respektabilnih institucija, dala svoju potvrdu razvoju i distribuciji peletiranog gnojiva od sirove vune - izvijestili su iz Društva.

Nakon gđe. Jerkov, predstavili su i mlade snage:

Luka Relja osvojio je srebrnu medalju u redovnoj kategoriji juniora i posebnu medalju IFIA-e za smart kontroler procesa 3D printera.

 

Noa Vlahov, Jakov Škugor, Luka Relja, Niko Žurić i Luka Popović pokazali su zavidan smisao za timski rad i intenzivno radili na inovaciji zadnjih mjeseci. Svi zajedno su dobrodošli kao nove, mlade snage Fausta Vrančića.

Njihov Fined wallet osvojio je brončanu medalju u juniorskoj kategoriji.

 

Posebno interesantno je bilo predstavljanje gosp. Matije Bilandžija, velikog stručnjaka za komunikacijske tehnologije, koji se vratio iz Njemačke i za početak predstavio svoj najjednostavniji, ali genijalan proizvod. Mikrofon s ugrađenom rasvjetom za čitanje. Mikrofon je već našao svoje mjesto u mnogim konferencijskim salama, hotelima i crkvama gdje štedi energiju potrebnu za rasvjetu i do 99%, a govornicima pruža jasan pogled na govore i bilješke prilikom prezentacija bez ometanja kamera.

Matijin mikrofon osvojio je srebrnu medalju u svojoj kategoriji.

Matija radi na pregršt drugih inovacija, a među ostalim spomenimo ultrabrzi prijenos podataka na velike udaljenosti koristeći svjetlo.  

 

S takvim timom vrhunskih stručnjaka i naše društvo dobilo je posebnu nagradu izložbe za uređenje štanda.


Reci što misliš!