Sci-Tech

Infobip Shift 2022

IT tržište i dalje raste, nove poslovne ideje su dobrodošle

IT tržište i dalje raste, nove poslovne ideje su dobrodošle
Dino Stanin /PIXSELL

Drugi je i ujedno završni dan konferencije Infobip Shift zbog koje je u Zadar stiglo 4 tisuće programera iz cijelog svijeta. Konferencija ima veliku važnost i za start-upove, kompanije osnovane s ciljem brzog širenja i rasta na temelju inovativne ideje, usluge ili proizvoda.

- Već je sada vidljivo u odnosu na lanjsku godinu konferencija je napravila dodatan iskorak - IT tržište i dalje raste, nove poslovne ideje su dobrodošle.  "Velika je potražnja za kvalitetnim programerima u IT struci, kroz ovakve konferencije pokušavamo i drugima pomoći da predstave svoje produkte, dijele znanja i pokreću svoje vlastite projekte, kazao je Izabel Jelenić, tehnički direktor i suosnivač INFOBIP - a.

UREĐIVANJE GALERIJE: Međunarodna konferencija Infobip Shift počela na Višnjiku Na Višnjiku započela Međunarodna konferencija Infobip Shift

Posebna pozornost posvećena je tako - takozvanim start - up tvrtkama - koje se na razne načine potiču da što prije zažive i rastu.

U Infobipu za to je zadužen Nikola Pavišić koji nam je približio domaći scenu.

- Start up scena je u Hrvatskoj jako živa, sektor jako brzo raste, uz par velikih firmi za Hrvatsku, tu je i jedan sloj srednjih firmi, tu isto tako imamo jednu raznoliku scenu, imamo osječku tvrtku koja radi napredni hardver za voziti dronove...

Dragana Lipovac Medić osnivačica je jedne takve domaće tvrtke.

- Ono što mi radimo je zapravo organiziranje prijevoza tereta, razvijamo tu jednu digitalnu platformu gdje se prijave auto-prijevoznici i naručitelji prijevoza, i oni se spoje na našoj platformi, ovisno o potrebama, radimo evo već pet godina , rastemo iz godine u godinu. 


Reci što misliš!