Sci-Tech

za učenike trećih razreda

Festival znanosti u OŠ Šimuna Kožičića Benje: Predavanje i radionica Geste i mimike u svakodnevnom životu

Festival znanosti u OŠ Šimuna Kožičića Benje: Predavanje i radionica Geste i mimike u svakodnevnom životu
OŠ Šimuna Kožičića Benje/Facebook

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti i motiviranja mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja

U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti, studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti uz svoju profesoricu docenticu Vesnu Kalajžić, te podršku učiteljica Marijane i Željke održali su učenicima 3.d i 3.b razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje predavanje i radionicu Geste i mimike u svakodnevnom životu.

408e4692f64222255fd8428901f8a0b2.jpg?v=2- Neverbalna komunikacija ima izuzetno važnu ulogu u svakodnevnoj komunikaciji. Pomaže, između ostalog, izraziti svoje i razumjeti tuđe osjećaje, mišljenja i stavove. Neverbalna komunikacija uključuje komunikaciju dodirom, mirisom, pokretima tijela, izrazima lica, prostorom. Predavanjem su se učenici upoznali s ulogom i važnosti gesta i mimike u svakodnevnom životu s posebnim naglaskom na interkulturalni aspekt. Na radionici su prakticirali izražavanje mimikom i gestama različitim aktivnostima, od igre do crtanja i glume - izvijestili su iz škole.
 


Reci što misliš!