Sci-Tech

#IT

WhatsApp uvodi dugo iščekivanu opciju koja će dodatno olakšati korištenje

WhatsApp uvodi dugo iščekivanu opciju koja će dodatno olakšati korištenje

WhatsApp je najavio uvođenje novih promjena. Riječ je o opciji nazvanoj View Once, zahvaljujući kojoj će poslane fotografije i videozapisi biti izbrisani odmah nakon što ih primatelj otvori i pregleda, objavljeno je na službenoj stranici WhatsAppa.

Tu opciju je prvi popularizirao Snapchat, a ima je i Instagram. Na WhatsAppu opcija će se moći koristiti pritiskom na oznaku 1, koja će se pojaviti pored znake za slanje fotografija i videa. 

Materijal koji je poslan korištenjem opcije View Once ne pohranjuje se na telefone i zaštićen je enkripcijom. Nakon što primatelj otvori fotografiju, ona nestane iz razgovora te na ekranu ostane obavijest da je sadržaj otvoren i više nije dostupan. Opcija bi trebala biti dostupna ovoga tjedna.

Brojne platforme počele su uvoditi razne opcije koje bi korisnicima dale veću kontrolu i zaštitu privatnosti i sadržaja koji šalju. No, apsolutna zaštita ne postoji jer uvijek postoji mogućnost da netko napravi snimku zaslona kada se fotografija pošalje korištenjem opcije View Once. 

​​

Reci što misliš!