Sci-Tech

savjeti

Mučite se s nedostatkom vremena? Ova tri trika u Gmailu olakšat će vam život

Mučite se s nedostatkom vremena? Ova tri trika u Gmailu olakšat će vam život
Shutterstock

Gmail nudi pregršt korisnih opcija od filtriranja sadržaja, prilagođavanja izgleda, lakog pronalaska poruka koje zauzimaju mnogo prostora, a tu su i tri vrlo korisne za one koji pišu u žurbi, a baš si i ne mogu priuštiti pogreške.

Ako ste poslali mail prepun pogrešaka ili generalno požalili njegov sadržaj, nema mjesta panici. Gmail daje mogućnost da se predomislite, ali samo ako ste ovu opciju prethodno aktivirali.

Kako to učiniti? Klikom na Postavke –> Pregled svih postavki gdje unutar opcije Poništi slanje izaberete vrijeme unutar kojeg se to može napraviti. Moguće je odabrati pet, deset ili 30 sekundi.

Nakon što ste sredili postavke, poslije slanja poruke u donjem kutu će se pojaviti obavijest u kojoj je jednim klikom moguće poništiti poslano.

Slanje poruka po rasporedu

Kako biste poruku poslali u točno određeno vrijeme, nakon što je napišete, umjesto Pošalji, potrebno je kliknuti na strelicu ispod ove opcije i odabrati Zakazivanje slanja i potom odabrati željeni datum i vrijeme.

Organizirajte se

Gmail nudi i opciju Zadaci, gdje se klikom na gumb na desnoj strani može kreirati popis dnevnih obveza, organizirati njihov raposred i status, piše tportal.


Reci što misliš!