Sci-Tech

potvrđeno

BioNTech gradi tvornicu cjepiva u Singapuru

BioNTech gradi tvornicu cjepiva u Singapuru
Shutterstock

BioNTech je objavio da planira uspostaviti regionalno središte i izgraditi novu tvornicu svojih cjepiva utemeljenih na mRNK tehnologiji, što je posljednji u nizu poteza tvrtke da proširi svoju proizvodnu mrežu.

Tvornica bi trebala postati operativna 2023. i godišnje proizvoditi nekoliko stotina milijuna doza mRNK cjepiva, ovisno o tipu.

BioNTech je objavio da njegove planove podupire singapurska vlada. Uspostavom regionalnog sjedišta u jugoistočnoj Aziji povećala bi se globalna opskrba mRNK cjepivom i moglo bi se brže reagirati na buduće pandemije, kažu iz tvrtke. 

"Nekoliko čvorišta u našoj proizvodnoj mreži važan su strateški potez u povećanju naših globalnih kapaciteta", rekao je osnivač i direktor biotehnološke tvrtke Ugur Sahin. 

BioNTech je njemačka tvrtka sa sjedištem u Mainzu, a koncem prošle godine već je osnovala američko sjedište u Cambridgeu. 

Vlade diljem svijeta razmatraju mogućnost izgradnje lokalnih tvornica cjepiva kako se ne bi ponovili zastoji u opskrbi cjepivom kakvi su se dogodili početkom ove godine. 

BioNTech je u suradnji s američkim farmakološkim gigantom Pfizerom razvio cjepivo protiv covida koje se temelji na mRNK (glasničkoj ribonukleinskoj kiselini), tehnologiji koja koristi genski materijal za izazivanje imunosnog odgovora na virus. 

 


Reci što misliš!

 Izdvojeno