Sci-Tech

pouzdani i sigurni

Ove aute vlasnici ne mijenjaju 15 i više godina

Ove aute vlasnici ne mijenjaju 15 i više godina

Japanske marke imaju najvjernije vlasnike, a među njima se posebno ističe proizvođač koji je popularan i na hrvatskom tržištu

Stranica iSeeCars je, na temelju provjere porijekla 660.000 automobila na američkim cestama, utvrdila koji automobili najrjeđe mijenjaju vlasnika, odnosno koje automobile vlasnici imaju 15 i više godina. Čudnog li čuda, marka koja ima najvjernije klijente je ujedno poznata i kao najpouzdanija. Dobro slutite, u pitanju je Toyota. 

Vjerovali ili ne, sedam od 10 automobila koje najčešće vlasnici imaju 15 i više godina su Toyote, a među njima je apsolutni pobjednik Prius. S druge strane, Camry kao vrlo popularan model u Americi te Corolla nisu ni u prvih deset. Prvih pet mjesta drže Toyote, a potom su tu uljezi iz Honde, Pilot i CR-V, te Subaru Forester. Top 10 zaključuju još dvije velike Toyote.

Prema toj studiji, u prosječno 6.1% slučaja automobili imaju iste vlasnike 15 i više godina. Prius je dvostruko bolji, pa tako isti primjerak vozi 15 godina 13.7% vlasnika ili svaki sedmi vlasnik. 

Toyota je najbolja i u segmentu kamioneta, dok je situacija drugačija samo u slučaju sportskih automobila. Tu je predvodnik Mazda MX-5 Miata, koju u 7.6 % slučajeva vlasnici imaju spomenuto vrijeme. Slijede BMW-ovi modeli Z4 i M5. 

Kad se sve zbroji, može se zaključiti da su Toyotini vlasnici najzadovoljniji svojim odabirom. Jesu li vlasnici skromni ili su to toliko dobri automobili, procijenite sami. 


Reci što misliš!