Sci-Tech

AH, TE NADOGRADNJE

Hoće li uz 888 SoC bit lakše nadograditi verziju Androida?

Hoće li uz 888 SoC bit lakše nadograditi verziju Androida?

Vjerojatno ste upoznati da se Google udružio sa Qualcommom kako bi OEM proizvođačima omogućio četverogodišnju hardversku podršku za ažuriranja Androida na flagsipima pogonjenim Snapdragon 888 mobilnom platformom.

Objavom vijesti  svi su bili sretni,  posebno oni koji su planirali ove godine kupiti neki top model mobitela.

Ali mnogi   su  pogrešno shvatili da su Google i Qualcomm najavili da će pružiti 4 velike nadogradnje Android platforme

kroz dubinsku suradnju oko hardvera.  Podrška će biti otprilike biti   3 glavne nadogradnje verzije Androida + 4 godine sigurnosnih ažuriranja, jer se prva verzija zapravo odnosi na  tzv. "sustav preopterećenja".

Uz to,  ne znači da će svi  flagshipi  pogonjeni Snapdragon 888 SoC-om  u budućnosti  imati   osigurane   3 nadogradnje Androida.  Sve ovisi o  volji i interesu proizvođača uređaja.  Oni   ovom suradnjom imati će u osnovi  smanjene  poteškoće i troškove te  fleksibilnije resurse   u smislu  učinkovitosti pružitanja obećanih kontinuiranih ažuriranja sustava.

Eto, bilo kako bilo, ovu suradnju između Googlea i Qualcomma oko nadogradnje Androida treba pozdraviti. I za kraj, podsjetili bi da

Googleova prethodna strategija    (project Treble)   čini se da je  poboljšala brzina ažuriranja barem za glavne proizvođače Android mobitela. 


Reci što misliš!