Sci-Tech

NOVI MOBILNI BREND U EUROPI

Vivo mobilni telefoni napokon i službeno u Europi

Vivo mobilni telefoni napokon i službeno u Europi

Vivo, kineski proizvođač pametnih telefona i podružnica BBK-a , počinje službenu prodaju telefona i dodataka u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj i Španjolskoj. Možda će se sada naći u prodaji i kod nekih naših trgovaca.

Vivo je osnovao svoje europske urede u studenom prošle godine u Düsseldorfu. Trenutno imaju tim od preko 70 ljudi iz različitih industrijskih vertikala.

*tim vivo EHQ

Trenutno zauzimaju drugo mjesto na kineskom tržištu pametnih telefona, drugi je najveći dobavljač u Indije, a također je vodeći na tržištu u Indoneziji.   Prisutni su na preko 30 tržišta, s globalnim tržišnim udjelom od 9 % , a istodobno, kada je riječ o isporuci 5G pametnih telefona, vivo drži čvrsto treće mjesto s 12,9% u istom razdoblju.

Vivo je poznat po eksperimentalnim hardverskim značajkama koje često predstavlja kao koncept prije nego što  postanu  dio komercijalnih proizvode.   Vivo X1 bio je prvi pametni telefon ikad s ugrađenim hi-fi zvučnim čipsetom, vivo X5 Max bio je najtanji pametni telefon na svijetu, a vivo X20 Plus UD prvi pametni telefon s ugrađenom tehnologijom skeniranja otiska prsta. 

Izrastajući iz prvog APEX konceptnog pametnog telefona, 2018. godine vivo je lansirao vivo NEX, prvi uistinu pametni telefon bez okvira, sa skočnom selfi kamerom.

Vivo X50 i X50 Pro: napredni dizajn i profesionalne funkcije kamera

Vivo iGOO 5 serija flagshipa na stazi moćnih performansi i e-sporta

Prva linija pametnih telefona: vivo X51 5G i Y serija

Osim najave ključnih partnera,   vivo  je najavio prvu liniju pametnih telefona i pratećih uređaja za europsko tržište.  Na vrhu trenutnog raspona nalazi se vivo X51 5G, koji ima glavnu kameru montiranu na kardan: inovativni sustav mehaničke stabilizacije slike koji se naginje, omogućavajući vrlo stabilno snimanje slika i videozapisa, dok ste u pokretu ili pri slabom osvjetljenju okruženje u kojem mirna ruka znači razliku između jasnog ili mutnog snimka.

Tvrtka je također predstavila niz uređaja srednje klase  iz vivo Y serije namijenjene mladim korisnicima  - Y70, Y20s i Y11s - s naglaskom na bateriju, dizajn i značajke fotoaparata.     Također će biti pravi pratitelj zrelijim korisnicima, zahvaljujući kapacitetu baterije i jednostavnosti upotrebe.  Y20s i Y11s pružaju snažne performanse baterije, s pametnom tehnologijom punjenja i kapacitetom od 5000 mAh koji će lako trajati dva dana s jednim punjenjem.

I vivo X i Y seriju pokreću Qualcomm Snapdragon čipseti i sadrže vrlo čistu i minimalističku verziju Android operativnog sustava, koja omogućava uređajima da rade glatko i intuitivno, pružajući pozitivno korisničko iskustvo, što su istaknuli i predstavnici vivo.

Konačno, vivo je predstavio dva prateća uređaja: naime, dvije serije bežičnih slušalica, obje nude izvrsne zvučne performanse, funkcionalnost Google Assistant-a i prenosivost.  Prvi, vivo Wireless Sport, namijenjen je aktivnim korisnicima koji vole slušati glazbu u pokretu, u teretani ili dok vježbaju na otvorenom.

Druge,   bežične slušalice (TWS) spajaju moćne 14,2-milimetarske upravljačke programe u vrlo kompaktnom paketu i zamišljene su kao savršen pratilac za vivo X51 5G, zahvaljujući Qualcomm aptX audio kodecima i naprednoj audio tehnologiji, koja omogućava audio iskustvo prilagodbe ovisno o slušnim mogućnostima osobe koja ih koristi.


Reci što misliš!