Sci-Tech

NOSIVI GADGETI

Predstavljeni pametni satovi Amazfit GTR 2 i GTS 2

Predstavljeni pametni satovi Amazfit GTR 2 i GTS 2

Huami Technology lansirao je dva Amazfit pametna sata,a to su GTR2 i GTS 2. Nastavljaju dizajnerske ideje prethodne generacije. GTR2 dalje održava okrugli dizajn, a GTS2 je namijenjen ljubiteljima četvrtastih satova.

Amazfit GTR2 nudi se u sportskoj varijanti   i  kao klasične modele.  Sportski model izrađen je od aluminijske legure, mase je  31,5 grama,     i   opremljen  silikonskim remenom.  Klasični model izrađen je od nehrđajućeg čelika,  teži 39 grama i koristi kožni remen.  

Pored navedenog, ostali su parametri i funkcije dvaju modela potpuno isti. Kućišta su vodootporna do 5ATM i  staklo koje štiti OLED ekrane je  usporedivo sa safirom prema  ljestvici  tvrdoće. Može izdržati 15 000 trenja čelične vune.

Brojčanik je promjera 46 mm,  širina remena 22 mm,  zaslon rezolucije  454 × 454 piskela  s maksimalnom svjetlinom od 450 nita. 

Huami Technology Amazfit Neo: trendovski retro dizajn i moderna tehnologija

Recenzija: Amazfit Stratos + (exclusive edition) - veliki zaslon i sve za sport

Amazfit GTR 2 i GTS 2   povezani su s telefonom putem Bluetooth 5.0 veza.   Imaju tri magnetska super linearna zvučnika i inteligentnim audio pojačalom Smart PA kako bi se osigurala kvaliteta zvuka. Za pozive je uključen i mikrofon. Dodatno su dizajnirani s inteligentnom funkcijom pomoćnika u kombinaciji s prilagođenim sekundarnim rasporedom zaslona.

Svaki ima  4 GB interne flash  memorije,    9-osnim senzor pokreta, GPS + GLONASS neovisne sustave pozicioniranja i mogu snimati putanje kretanja bez mobilnog telefona.  Osim toga imaju senzor  ubrzanja,  svjetlosti,  tlaka , žiroskop , geomagnetski  senzor  s 3 osi i  tvrtkin najnoviji  razvijeni Bio Tracker 2 PPG optičkim senzorom te mehanizmom algoritma otkucaja srca Real Beats.  

Potonji može ne samo vršiti 24-satno praćenje otkucaja srca, već  podržava automatsko otkrivanje  fibrilacije atrija i aritmije, dubinsko praćenje razina zdravlja srca i pravovremeno upozoravanje na potencijalne probleme sa srcem.

Ništa manje bitno je da su   opremljeni i funkcijom mjerenja zasićenosti kisika u krvi, u kombinaciji s OxygenBeats   mehanizmom  mogu mjeriti čak sadržaj kisika u krvi. Vrijedno je spomenuti da je stopa uspješnosti mjerenja kisika   čak 96%, a prosječna pogreška   rezultata  s  medicinskim ocjenjivačem  krvi iznosi samo 1,67%.

Svakako treba spomenuti  temeljnu tehnologiju sustava za procjenu zdravstvenog stanja PAI, koja može pretvoriti složene informacije kao što su podaci o otkucajima srca, vremenu aktivnosti i ostalim zdravstvenim podacima u dinamični PAI indeks vitalnosti na temelju različite fizičke spremnosti svake osobe , Da bi vam pomogli da u svakom trenutku u potpunosti razumijete svoje zdravlje.

Funkcija praćenja spavanja  sada može  točnije odrediti fazu spavanja (dubok san, lagani san, REM razdoblje brzog pokreta očiju), podržati prepoznavanje drijemanja i pomoći u bilježenju potpunijih podataka o spavanju. Konkretno, može kombinirati SomnusCare    engine  za spavanje i OxygenBeats    za praćenje  disanja tijekom spavanja

U svakodnevnoj upotrebi Amazfit GTR 2  s baterijom kapaciteta   471 mAh, ima vijek trajanja  do 14 dana, a Amazfit GTS 2 također može postići 7 dana trajanja baterije. U osnovnom načinu rada sata Amazfit GTR 2 može se koristiti 38 dana, a Amazfit GTS 2 može se koristiti 20 dana.

Amazfit GTR 2 i GTS 2  ta sada su dostupni u Kini za kupnju.  Vjerojatno će se naći i na europskom tržištu, samo sigurno po višim cijenama  od  oko 125 eura,  koliko koštaju u Kini.


Reci što misliš!