Sci-Tech

IT SIGURNOST

Zoom autentifikacija u dva koraka sada za sve korisnike

Zoom autentifikacija u dva koraka sada za sve korisnike

Zoom je napokon omogućio autentifikacija u dva koraka u aplikacijama za mobilne uređaje, bez obzira radi li se o komercijalnim ili besplatnim računima.

Od početka su Zoom uslugu telekonferencija pratile kontroverze povezane sa sigurnošću, zbog čega su se mnogi  okrenuli  uslugama koje nude konkurenti,  poput Microsoft Teamsa do Google Meeta.

Zoom ima ogromne sigurnosne propuste. Ne koristite platformu ako ne morate!

U međuvremenu tvrtka  koja stoji iza  Zooma, usredotočila se   na sigurnost i  upravo je u tijeku  uvođenje     provjere autentičnosti  u dva koraka za  mobilne uređaje.  Time  ova  sigurnosna  značajka  postaje  dostupna  podjednako  za korisnike koji   platformi pristupaju s weba,  Android i iOS  uređaja.  Ova vrsta autentifikacije smanjuje rizik da zlonamjerna osoba provali u prijenos telekonferencije,  jer će napadaču trebati pristup korisničkom uređaju u tu svrhu.

Zoom kôd za provjeru u dva koraka može se generirati putem aplikacije, SMS-a ili telefonskog poziva. Koristi se jednokratne lozinka  temeljena  na vremenu (TOTP),što znači da može raditi s alatima kao što su Google Authenticator, Microsoft Authenticator i FreeOTP.  Postoje kodovi za oporavak kada odabrana metoda nije dostupna.

Kako omogućiti  autentifikaciju u dva koraka na Zoomu?

  • Otvorite Zoom i unesite podatke za prijavu
  • U navigacijskom izborniku odaberite Napredno, a zatim Sigurnost
  • Omogućite opciju Prijava dvofaktorskom autentifikacijom
  • Odaberite za koje korisnike želite omogućiti   provjeru autentičnosti: svi korisnici računa, samo oni s određenom ulogom ili korisnici koji pripadaju određenoj grupi
  • Slijedite upute na zaslonu.

Reci što misliš!