Sci-Tech

HVALE VRIJEDNO

Google Karte uskoro s oznakama za mjesta pristupa invalidskim kolicima i pristup bez prepreka

Google Karte uskoro s oznakama za mjesta pristupa invalidskim kolicima i pristup bez prepreka

Google koji je odlučio lansirati novu značajku u svojim Kartama kojom će biti istaknuta mjesta pristupa invalidskim kolicima i pristup bez prepreka.

Dok smo zdravi i pokretni ne  razmišljamo  kako može biti neugodno iskustvo odlaziti na neko mjesto ako ste korisnik invalidskih kolica.  Srećom, svijet počinje sve više primjećivati potrebe pristupa zajednici osoba s invaliditetom i uvode se nove tehnološke značajke.  

Uključivanjem najnovije značajke  u postavkama pod nazivom "Pristupačna mjesta", ikona za invalidska kolica reći će  je li mjesto ima pristupačan ulaz ili nema.  Isto tako ima li prilagođene toalete ili osiguran parking za invalide.  

Ovaj najnoviji dodatak  u  Google Kartama,   podjednako  će biti koristan za   starije ljude koji se teško kreću ili se kreću pomoću pomagala poput hodalica itd. U nastavku možete pogledati kako se funkcija može aktivirati. Videozapis također bilježi kako će se pojavljivati rezultati pretraživanja.

Također Google uvodi ažuriranje koje omogućuje ljudima koji koriste iOS uređaje da lakše doprinesu informacijama o pristupačnosti, pridružujući se milijunima korisnika Androida koji ovu vrstu informacija dijele na Kartama.  Pozivaju sve da uključe "Pristupačna mjesta" i doprinesu informacijama o pristupu kako bi se pomoglo ljudima,  napisao je u blogu Sasha Blair-Goldensohn, softverski inženjera, Google Maps.

Google je počeo uvoditi značajke Pristupačnosti za invalidska kolica za korisnike u Australiji, Japanu, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama. Budući da je usluga  važna  jer se procjenjuje   da  je oko 130 milijuna ljudi širom svijeta korisnika invalidskih kolica,  Google planira uskoro proširiti  opseg i  na korisnike  širom svijeta.


Reci što misliš!