Sci-Tech

#koronavirus

I WhatsApp je mijenja svoj način rada zbog COVID-19 pandemije

I WhatsApp je mijenja svoj način rada zbog COVID-19 pandemije

Upotreba društvenih medija porasla je kao rezultat krize COVID-19 jer sve više korisnika koji putem interneta ostvaruju kontakte s obitelji, prijateljima i kolegama.

WhatsApp je među najomiljenijim alatima stotina milijuna korisnika  i doživio je   skok  od 36% . Ali ovaj rast korisnika stvorio je iznimno opterećenje na poslužiteljima i  morali su uvesti neka ograničenja.

Prvi su na udaru korisnici u Indiji kojih ima preko 400 milijuna. Od 30.ožujka 2020, oni  mogu dodati videozapise u status svog računa s ukupnim trajanjem ne većim od 15 sekundi. Inženjeri iz WhatsAppa, razmišljaju da bi čak i onemogućili funkciju ili još više ograničili ako  pritisak na poslužitelje se nastavi. Moguće je da će privremeno smanjiti kvalitetu videozapisa tijekom video poziva ili uvesti zabranu slanja  medijskih datoteka s velikom težinom.

Hoće li  WhatsApp primijeniti restrikcije na Europske korisnike nije nam poznato, ali  mogućnosti su otvorene.  Telekomunikacijski operatori i igrači streaming usluga već su snizili kvalitete streaminga kako bi osigurali da se kritične usluge neometano odvijaju na webu. 


Reci što misliš!