Sci-Tech

polestar 2

Počela proizvodnja najvećeg Teslinog konkurenta

Počela proizvodnja najvećeg Teslinog konkurenta

Polestar 2 je prvi električni model u ponudi novoustoličene marke pod kapom Volva, a u Europi bi trebao stići kroz koji mjesec.

Zovite ga kako hoćete, Polestar, Volvo ili Geely, no radi s eo vrlo konkurentnom proizvodu koji odlično izgleda i na papiru nudi puno. Proizvodit će s eu i kineskim pogonima u mjestu Luqiao, kojima je vlasnik Geely, ali upravlja Volvo. 

Prvi čovjek Polestara, Thomas Ingenlath, je izuzetno ponosan na ovo postignuće: "Svijet je suočen s drastičnim preokretom u svjetlu pandemije koronavirusa. Mi smo pokrenuli proizvodnju pod tim izazovnim okolnostima sa snažnim fokusom na zdravlje i sigurnost naših djelatnika. Ovo je izuzetno postignuće i rezultat velikih napora našeg osoblja u tvornici, ali i tima koji osigurava lanac dobavljača. Izuzetno sam ponosan na cijeli tim – hvala im“. 

Podsjetimo, Polestar 2 u europskoj izvedbi ima baterije kapaciteta 78 kWh, a prema WLTP protokolu nudi doseg od 470 km. Električni pogon u maksimumu daje 408 KS i 660 Nm, što uz pogon na sve kotače osigurava sprint do 100 km/h za 4,7 sekundi. 


Reci što misliš!