Sci-Tech

novi vp

HMD Global: Ruben Lehmann je novi voditelj regije Europa

HMD Global: Ruben Lehmann je novi voditelj regije Europa

HMD Global, poznat nam po Nokia telefonima ima novog potpredsjednika za Europu. To je Ruben Lehmanna koji zamjenjuje Per Ekmana koji je bio glavni komercijalni direktor tvrtke i odgovoran za europske operacije.

Ruben Lehmanna biti će odgovoran za nadgledanje svih komercijalnih operacija, poslovne strategije i razvoja.  Izravno će izvještavati predsjednika uprave Florijana Seichea. Na novoj poziciji  radit će i iz Švicarske.

Oduševljen sam zbog pridruživanja obitelji Nokia telefona u ovom vrlo značajnom trenutku  i što ću  pomoći u razvoju budućeg rasta.  HMD Global  je   uspio puno  postići u posljednje tri godine. Nokia pametni telefoni i klasični molbilni telefoni prodaju se diljem svijeta.  

Nudim jedinstveno obećanje o redovitim ažuriranjima operativnog sustava Android. Osobito kada  istraživanja  pokazuju da kupci koriste pametne telefone duže vrijeme. Ova će godina bez sumnje biti presudna za razvoj industrije mobilnih telefona zahvaljujući uvođenju 5G-a. Stoga sam ponosan što HMD Global igra ključnu ulogu u primjeni ove tehnologije u svijetu.    - rekao je   novi voditelj  regije Europa

Prije nego se pridružio Nokia  timu,  Ruben Lehmanna  radio je od 2015. do 2019. godine na poslovima i zadacima izvršnog direktora Autronic AG-a, tvrtke koju je osnovao njegov otac. Nekada je ova mala tvrtka bila usko povezana s Nokiom, a danas su  najveći distributer mobilnih i pametnih telefona u Švicarskoj.    Sposoban je vođa s iskustvom u različitim industrijama i poljima. Primjerice, obnašao je ulogu tehničkog inženjera i vodio područja razvoja poslovanja, strategije i planiranja  tvrtke. 


Reci što misliš!