Sci-Tech

fluent design

Microsoft ima novi logotip Edge web preglednika

Microsoft ima novi logotip Edge web preglednika

Microsoft je upravo osvježio svoj logotip za Edge web preglednik. Bitno se razlikuje od prethodne ikone, koja je jako podsjećala na stari Internet Explorer

Microsoft Edge logo i dalje zadržava slovo "E", ali je moderniji i djeluje poput morskog vala. U dizajnu je korišten vizualni koncept Fluent Design, poznat nam iz  Office ikona.

Sve je počelo je s Microsoftovim zaposlenicima koji su slagali zagonetke na / r / Microsoft Edge. Korisnici su morali riješiti različite vrste zagonetki i suočiti se s izazovima, što je čak dovelo do Edge logotipa koji se morao otvoriti kao 3D objekt kroz skriveni kod. Svi ovi tragovi  doveli su do  igre kao "uskršnje jaje", koja je otkrila logotip ako ga igrač pobijedi u najnovijim izdanjima Edgea Canarija.

Microsoft Edge preglednik je gotovo ponovno razvijen i temelji  se  na Chromiumu kao i Googleov preglednik.  Očekuje se uskoro i službeno predstavljanje  budući da je  softverski gigant  izdao beta verziju web preglednika  u kolovozu, a nedavno je objavljena i stabilna verzija.  

Instalacijska datoteka nalazi se na Microsoftovim poslužiteljima i potpisana od strane Microsofta.  Ako sada preuzmete datoteku i instalirate stabilnu verziju na vaše računalo, zamijenit će klasični  Microsoft Edge i  nakon toga nećete moći deinstalirati Chromium Edge.

Nagađa se da bi Microsoft mogao predstaviti ovaj novi web preglednik  na  Microsoft Ignite 2019 Developer Conference,  koja će se održati  na Floridi (SAD) od 4. do 7.  studenog.


Reci što misliš!