Sci-Tech

test

Koliko je izdržljiv preklopni zaslon Samsung Galaxy Folda i dalje otvoreno pitanje

Koliko je izdržljiv preklopni zaslon Samsung Galaxy Folda i dalje otvoreno pitanje

Samsung Galaxy Fold kasnio je pet mjeseci na tržište zbog problema s preklapanjem zaslona, a najnoviji test pokazuje da ekrani i šarke ipak ne mogu preživjeti 200 000 sklapanja.

Testiranje pregiba Galaxy Folda  provela je ekipa CNET-a   pomoću robota  koji je izradila tvrtka SquareTrade.  Emitirao se uživo na You Tube kanalu.  Stres test je pokazao da na 119.380  pregiba  pola  ekrana postaje crno i šarke   gube dio integriteta, odnosno nakon  120.169 pregiba   šarke u potpunosti prestaju sa radom. 

Twitter CNET

To  ukazuje da  Galaxy Fold korisnici mogu sklapati  stotinu puta dnevno  tri godine, a ne pet  godina   sa oko 100 primjena dnevno, a  kako tvrdi Samsung ;D 

(40 minutni sažetak koji objašnjava sve što se dogodilo i prikazuje pregib u posljednjim trenucima)

Galaxy Fold test ima   nedostataka i na kraju ipak ostavlja 

Gledajući  videozapise nismo mogli   ne primijetiti da CNET-ov robot koristi više energije nego što bi to čovjek učinio prilikom rasklapanja telefona.  To bi moglo značiti   kako bi telefon mogao biti izdržljiviji  u svakodnevnom životu.  Ne možemo da se i ne zapitamo je li mehaničko otvaranje i zatvaranje  tri puta u sekundi realno?  Također,  Sammobile ističe da  ovaj test  nije reprezentativni, jer prilikom otvaranja i zatvaranja telefona u tako kratkom vremenu nastaje toplina trenjem koje ubrzava oštećenje šarke.

S druge strane  test je proveden u laboratorijskim uvjetima bez  zrna pijeska i svih ostalih sitnih stvari koje mogu  doći u šarku. Osim toga,  testni stroj ima savršenu raspodjelu tlaka duž cijelog uređaja, što daje lijepo okomito opterećenje na šarkama, ali  korisnici zatvaraju  i otvaraju uređaje na različite načine, s više ili manje  sile. 

Eto, bez obzira na sve  testove ipak ne može se točno utvrditi koliko je Galaxy Fold otporan.  Samo će vrijeme  pokazati  koliko je u cjelini uspješan proizvod. 

SquareTradeov zasebni test Galaxy Fold-a  također je pokazao da uređaj nije uspio s oko 120 000 preklopa. 

Ostaje samo činjenica da je  riječ o tehnologiji s kojom se treba pažljivo postupati i nije za svačiji džep.

Ovo je 12-satni video live stream, pa ako vaza zanima svaki detalj, uzmite kokice i uživajte.


Reci što misliš!