Sci-Tech

Otkrivene tajne Google Pixel 4 i Pixel 4 XL smartfona prije lansiranja u listopadu

Otkrivene tajne Google Pixel 4 i Pixel 4 XL smartfona prije lansiranja u listopadu

Već odavno je postalo pravilo da prije lansiranja novih pametnih telefona već znamo u cijelosti njihove najinteresantnije karakteristike. Nadolazeći Pixel 4 i Pixel 4 XL nisu iznimka.

Google je potvrdio dizajn stražnjeg dijela Pixela 4 i Pixela 4 XL,  dali su  neke informacije o Motion Sense  gestama  pomoću radarskog čipa Soli  i opisao biometrijsku značajku  otključavanja prepoznavanjem lica. Ali to nije sve. Ima još detalja koji će nam dati cjelovitu sliku o modelima.

Dizajn

Prema objavljenim fotografijama i videozapisima,  Pixel 4   i Pixel XL 4  imat će više zaobljene bridove i biti u potpunosti izrađeni od stakla učvršćenog u aluminijski okvir.  Na razini dizajna može se vidjeti  da nema  priključak za slušalice,   tipke za glasnoću ostaju na istom mjestu kao i uvijek,  a gumb za uključivanje/isključivanje rada ima boju koja je u kontrastu s ostatkom  kućišta.

Isto tako na Weibo društvenoj mreži  podijeljene su fotografije Piksela 4 koje leže licem prema dolje na stolu u 3 različite boje. Osim crne i bijele,   vidi se  upečatljivija narančasta verziju za one kojima su dosadile tradicionalne boje. Samo ostaje nejasno koja će  verzija Pixela 4 imati narančastu  boju.

Zaslon će definitivno raditi na 90 Hz

Google je isplanirao  da novi Pixel 4 postane vlasnik  5,7-inčnog OLED zaslona rezolucije 1080p + , a Pixel 4 XL  6,3 inčnog  rezolucije 1440p +.  Oba  bi trebala imati  90 Hz brzinu osvježavanja   što je očito novi  trend u mobilnoj industriji. 

Ova referenca  primijećena je u izvornom kôdu Android 10,  iako  to ne mora nužno značiti da će predstojeća serija Pixel 4 doći sa zaslonom od 90 Hz  budući  Google stalno ažurira AOSP kôd kako bi se prilagodili   uređajima različitih OEM proizvođača.

Međutim, ekipa  XDA Developers foruma za   postavku   kaže da  je značajka  u   kôdu označena  kao "dostupna samo na P19 uređajima", za što se vjeruje da su Pixel 2019 pametni telefoni. 

Pitate se sada  što nudi veća brzina osvježavanja zaslona?    Glatku animaciju i poboljšani doživljaj za mobilno igranje.   Do sada je na tržištu samo nekoliko pametnih telefona poput OnePlus 7 serije.

Bočni okviri oko zaslona su prilično  tanki, ali  ne toliko kao što imaju neki od najnovijih telefona tvrtke Samsung ili OnePlus 7 Pro modela.  Gornji okvir sadržavat će nekoliko senzora za prepoznavanje  lica ,  radarski čip Soli    i prednju kameru.  Otključavanje lica  zahvaljujući mogućnosti 3D počet će raditi odmah od trenutka kada podignete  uređaj u ruku. Ovo rješenje   bi se trebao po prvi puta natjecati s onim iz Applea.  Navodno ne  postoji  skener otiska prsta.

MOŽDA VAS ZANIMA: Svi pričaju o dizajnu Pixel 4, ali uzbudljivije su tehnologije koje donosi

Kamere -  nema sumnje bit će vrhunske

Na stražnjoj strani  je  izbočeni set s tri kamere.  Jedna   je 12 MP  matrice,  a  druga 16  MP  matrice i  8 x  zumiranjem.  Uvođenje takve značajke u Google Pixel 4 omogućeno je korištenjem kombinacije 5x optičkog zuma i  Super Res Zoom tehnologije.

Treća   je TOF kamera za  izračun udaljenosti i dubine za koju se pretpostavlja da će imati samo XL model.

Pixel 4 kamera uključivat će novi Motion mod  i još bolji noćni način rada ( Night Sight) koji neće imati problema sa snimanjem sjajnih fotografija zvjezdanog neba. Nema sumnje, kao i kroz dosadašnje tri generacije  Pixel 4 modeli bit će   kraljevi mobilne fotografije. Motion mod , trebao bi donijeti  kvalitetnije fotografije  s brzo pokretnim objektima u prvom planu i  zamućenom pozadinom,  slično kao DSLR fotoaparata.  Spominje se   i mogućnost snimanje videozapisa s zamućenom pozadinom kao jednu od mogućnosti Motion moda.  Tu je i  Audio Zoom, koji pojačava zvuk na određeno područje.

Ispod poklopca

Oba će uređaja  pokretati Snapdragon 855 plus SoC s taktom frekvencije 2,9 GHz  i    Adreno 640  grafičkim čipom  uparenim sa 6 GB RAM-a, što je 2 GB više u odnosu  na trenutnu generaciju. Što se tiče  interne podatkovne flash memorije,  ona bi trebala biti minimalno  128 GB. 

Ove fotografije objavljene su na Twitteru.  Prema riječima  @MishaalRahman, glavnog urednika XDA,  izvor je pouzdan.    

Manji model mogla bi  napajati baterija od 2.800 mAh, a XL model od 3.700 mAh.   

Sada pogledajte  dva videozapisa  prototipova  u trajanju 11 sekundi  koji  potječe iz ruku  nekog malezijskog distributera i potvrđuju sve gore opisano.

Službena najava   trebala bi biti  u listopadu 2019. 


Reci što misliš!