Sci-Tech

inovacije

Znanstvenici stvorili luk koji vas neće rasplakati

Znanstvenici stvorili luk koji vas neće rasplakati

Izgovor je prastari: ne plačem nego samo režem luk. No zahvaljujući znanstvenicima ljudi će se morati početi suočavati sa svojim emocijama umjesto da okrivljuju namirnicu koja tjera suze na oči

Luk Sunion razvili su znanstvenici Bayera nakon tri desetljeća križanja i ne radi se o genetski modificiranom proizvodu, objasnila je njemačka tvrtka na svojoj internetskoj stranici.

Luk koji ne tjera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje svaki dan sve slađi, dodaje tvrtka.

Zbog toga što Sunion nije tako 'intenzivan' moguće ga je jesti svježeg. Tvrtka ipak ne navodi izostaje li potpuno, nakon konzumiranja, zadah iz usta na luk, pa za sada treba držati u pripremi koju vrećicu mentol bombona.

Ta najnovija namirnica možda će umiroviti niz inovativnih proizvoda za koje se tvrdi da mogu osigurati bezbrižnu pripremu luka bez suza, od specijalnih naočala do posebnih rezača.


Reci što misliš!