Sci-Tech

Pogled iznutra

Pogledajte kako internet izgleda "iznutra"

Pogledajte kako internet izgleda

Googleov data centar u Oregonu inače nije dostupan čak ni većini njegovih radnika , a sada uz 360 video možete posjetiti golemi centar koji čuva naše podatke i obavlja gomilu pretraživanja..

Google je i ranije omogućio uvid u njihove goleme farme servera kroz Street View ili galerije fotografija, a sada su objavili novi video u 360 stupnjeva koji svima omogućuje da u virtualnoj stvarnosti posjete ekskluzivni data centar u Oregonu. Riječ je toliko osiguran pogon da ni većina Googleovih radnika ne može u njega.

Googleov developer Sandeep vodit će vas kroz ovaj pogon i objasniti što vas čeka u svakoj od prostorija, a moći ćete vidjeti poslušati i razgovore s radnicima. Tisuće servera osiguravaju i brojni sigurnosni sustavi, među kojima je i biometrijsko skeniranje oka koje svaki radnik mora obaviti.

Data centar u The Dallesu Google je otvorio 2006. godine i uložio 1,2 milijarde dolara u njega, a sada su najavili i da će cijelo postrojenje proširiti kako bi povećali kapacitete data centra. Da bi ugradili novih 75.000 servera uložit će 600 milijuna dolara, pišu 24sata.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.