Politika

oboružao se pitanjima i optužbama

Tomašević zbog Pernara prekinuo konferenciju za novinare

Tomašević zbog Pernara prekinuo konferenciju za novinare
Tomislav Miletic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je nakratko prekinuo redovitu konferenciju za novinare nakon otvaranja doma za starije na Markuševcu, jer mu je na presicu ponovno došao bivši saborski zastupnik Ivan Pernar s kolegama obasipavši ga brojnim pitanjima i optužbama.

"Ja neću ovo dozvoliti, ovakav cirkus od presice neću dozvoliti. Da ja odgovaram, da vi mene prekidate. Da imate performans s bivšim zastupnikom Pernarom koji ima tri apartmana. Tek se sada počeo pojavljivati na konferenciji za medije nakon što smo najavili povećanje paušala za iznajmljivanje koje je sramotno malo - 40 eura u Gradu Zagrebu po krevetu godišnje je porez za iznajmljivača apartmana", poručio je Tomašević. 

Pernar i njegove kolege su gradonačelnika Tomaševića optužili  i za visoke cijene smještaja u domu za starije koja se kreće od 500 do 600 eura.

"Ovo su najmanje cijene od svih domova u Hrvatskoj, a za visinu mirovine pitajte Vladu jer tamo nisam vidio da ste upali na presicu Vladi i Andreju Plenkoviću, ali ovdje jeste", poručio je Tomašević.

Rekao je kolegi koji se predstavio kao novinar da se sa bivšim političarom Pernarom dogovorio da napravi performans. 

Nakon stanke zbog incidenta s Pernarom, Tomašević je ipak nastavio s konferencijom za novinare.

Pernar je već prije napravio istu stvar kada je 29. kolovoza upao na presicu i ometao gradonačelnika Tomaševića koji je tada otvarao kružni tok na Trešnjevci.

Gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici Dolenec i Korlaet danas su u Markuševcu, u Ulici Štefanovec 170, otvorili novi Dom za starije osobe. Dom zauzima 3960 četvornih metara brutto površine, prostire se na tri etaže te sadrži brojne prateće sadržaje kao i bogato dimenzionirani i hortikulturno uređeni atrij. Ukupna investicija iznosi 8,3 milijuna eura.

 


Reci što misliš!