Politika

#danas

Novi gradski proračun veći je za dva milijuna i šesto tisuća eura

Novi gradski proračun veći je za dva milijuna i šesto tisuća eura
Novi radio Zadar

Nakon višemjesečnih prijepora, Grad Zadar dobio je u srijedu proračun za ovu godinu, vrijedan 106,7 milijuna eura, za koji je glasovalo 20 vijećnika, dvoje ih je bilo suzdržano, a dvoje protiv.

U odnosu prema proračunu predstavljenom lani u prosincu, novi je proračun veći za dva milijuna i 600 tisuća eura.

U predstavljanju proračuna gradonačelnik Dukić najavio je ulaganja u infrastrukturu, u dječje vrtiće, u pametna prometna rješenja, uređenje zadarske rive, kupnju dodatnih šest stanova iz APN-a koji će se dodijeliti potrebnom kadru u Zadru, u poboljšanje zdravstvene skrbi, gradnju dječjih igrališta…

 

- Ne želim se vraćati u prošlost. Ovaj proračun je zakonit, uravnotežen, socijalan, razvojan i provediv. Ovaj proračun nije moj ni SDP-ov, ni Neovisne liste Enija Meštrovića ili Domovinskog pokreta. Ovo je proračun koji ide u korist svih naših građana i omogućuje normalno funkcioniranje i razvoj. Uspjeli smo nadići nesuglasice, nerazumijevanje, otvorili put za razgovor, što je dobar preduvjet i za ubuduće, poručio je Dukić nakon prihvaćanja proračuna od 106,7 milijuna eura.

 

Uoči glasovanja o predloženim amandmanima gradonačelnik Dukić je pročitao je napisanu izjavu o političkom dogovoru o proračunu.

- Prihvatili smo sve koji su zakoniti i ne ugrožavaju uravnoteženost proračuna. Akcija mladih, nažalost, odbila je sudjelovati u pregovorima o izradi prijedloga novog proračuna i meni je žao zbog toga, rekao je Dukić.

 

Od 24 predložena amandmana Akcije mladih prihvaćeno je njih šest. 

Prihvaćeno je 12 amandmana SDP-a, 13 Nezavisne liste Enija Meštrovića, dva Domovinskog pokreta.   

 

Nakon višesatne rasprave, gradonačelnik Dukić zahvalio je svima koji su radili na novom proračunu i poručio da njegovim prihvaćanjem proračuna "Grad vade iz krize“.


Reci što misliš!