Politika

dorh potvrdio

Željka Mostečak imenovana v.d. ravnateljicom Uskoka

Željka Mostečak imenovana v.d. ravnateljicom Uskoka
Tomislav Miletic/PIXSELL

Glavna državna odvjetnica Zlata Hroj Šipek ovlastila je u četvrtak Željku Mostečak za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Uskoka, nakon što je sada već bivša ravnateljica Vanja Marušić uputila u utorak zahtjev za prestankom rada u Uskoku, izvijestilo je Državno odvjetništvo (DORH).

DORH je priopćio da je Hrvoj Šišek zaprimila suglasnost ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice za prestankom rada Vanje Marušić u Uskoku te je donijela odluku kojom ju je razriješila s dužnosti ravnateljice Uskoka.

Marušić se, sukladno zakonskim odredbama, vraća u Državno odvjetništvo s obzirom da je imenovana na dužnost zamjenice glavnog državnog odvjetnika.

U DORH-u ističu da odbacuju bilo kakvo stavljanje i povezivanje razrješenja Marušić s nekim političkim kontekstima ili kontekstom navodnog sukoba unutar državnoodvjetničke organizacije.

Najavljuju da će se primopredaja održati danas kako bi se osigurao daljnji neprekidni rad Uskoka.

Iako su u DORH-u naveli da se Marušić povlači iz osobnih razloga, mediji su izvijestili da iza njezine ostavke stoji prometna nesreća koju je skrivio njezin vozač sa službenim automobilom, koji je koristio u privatne svrhe. U DORH-u su kasnije potvrdili da se nesreća dogodila krajem ožujka 2022. godine u jutarnjim satima.        


Reci što misliš!