Politika

sastanak s gradonačelnikom

Postignut dogovor klubova vijećnika: Grad Zadarizlazi iz proračunske krize iza Uskrsa

Postignut dogovor klubova vijećnika: Grad Zadarizlazi iz proračunske krize iza Uskrsa
Dino Stanin/PIXSELL

Grad Zadar iza uskrsnih blagdana mogao bi izići iz proračunske krize, nakon što su za stol sjeli predstavnici gradske uprave i vijećnici Nezavisne liste Enija Meštrovića. SDP-ovi amandamani već su sastavni dio proračuna usvojenog u prosincu pa u razgovorima vijećnici tog kluba nisu ni sudjelovali.

Kako se čulo na današnjem sastanku s gradonačelnikom Brankom Dukićem, na kojemu su bili svi vijećnički klubovi, osim Akcije mladih, proračun je dogovoren i na idućoj sjednici ne bi trebalo biti iznenađenja, piše Vladimir Šetka za HRT HR Radio Zadar.

- Proračun treba donijeti kako bi se nastavili razvojni projekti, te zbog inflacije povećale plaće zaposlenicima - korisnicima proračuna, rekao je uvodno gradonačelnik Dukić. Istaknuo je kako su to bili pregovori s jednim ciljem - da grad Zadar bude na dobrom putu.

Enio Meštrović gradonačelniku je zahvalio što nije sudjelovao na sastancima. - Bili su Ćurković, Mijolović i Babić i s njima je bilo puno lakše razgovarati, jer ste otpočetka rekli kako nema šanse neke stvari uvrstiti u proračun, a na kraju je ispalo da je sve moguće, rekao je Meštrović

Danijel Radeta iz SDP-a kaže kako će podržati proračun jer su njihovi amandmani ionako već sastavni dio prosinačkog proračuna. - Mislim da je tema oko proračuna apsolutno potrošena i izlizana. Ovo je bila samo demonstracija sile Gradskog vijeća, što mi kao Gradsko vijeće možemo prema vama, prema izvršnoj vlasti i mislim da smo u tome uspjeli, rekao je Radeta.

Razgovorima zadovoljan i klub HDZ-a. - Razgovarali smo u interesu građana i razvoja Zadra te njegova pozicioniranja na državnoj razini, kaže Bruno Milin i dodaje kako su sve političke opcije dale svoj doprinos kada se normalno, zdravo i ljudski te korektno razgovara.

Meštrović je još jednom istaknuo kako se sve dogodilo zbog nepoštivanja dogovora oko lanjskog proračuna i upozorava gradonačelnika da svi dogovori mogu pasti u vodu bude li se u konačnoj verziji proračuna diralo u bilo koju stavku njihovih amandmana.

Dukić odgovara kako se opet mogu dogoditi nezakoniti amandmani na samoj sjednici Gradskog vijeća što bi cijelu priču moglo vratiti na početak, što nitko od sudionika današnjega sastanka ne želi. Radeta na to dodaje kako proračun već imamo, jer će oni amandmani koji su bili nezakoniti sada biti stavljeni u zakonski okvir.

A usvajanje proračuna se očekuje nakon Uskrsnih blagdana na prvoj idućoj sjednici Gradskog vijeća.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti