Politika

#eu

Sokol izabran za koordinatora EPP-a u novom pododboru za zdravstvo

Sokol izabran za koordinatora EPP-a u novom pododboru za zdravstvo
RTL

Hrvatski eurozastupnik Tomislav Sokol (EPP/HDZ) izabran je za koordinatora Europske pučke stranke u novoosnovanom pododboru za zdravstvo SANT, priopćio je u utorak zastupnikov ured.

Sokol će na toj poziciji biti "ključna osoba EPP-a za temu zdravstva i bit će zadužen za definiranje i jačanje europskih zdravstvenih politika te praćenje njihove provedbe", stoji u priopćenju. 

"Osobito ću biti posvećen poboljšanju jednakog pristupa zdravstvenoj zaštiti, da svi građani u EU imaju pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama s ciljem smanjenja postojećih nejednakosti između različitih država članica. Moj rad će biti usmjeren prema rješavanju pitanja kao što su nestašice lijekova, prevenciji bolesti te promicanju prekogranične zdravstvene suradnje", rekao je Sokol.

Dodao je da će mu prioritet biti razvoj inovativnih lijekova u Uniji.

"U kontekstu nadolazeće revizije propisa EU-a o lijekovima, jedan od mojih glavnih prioriteta će biti stvaranje uvjeta kojim ćemo omogućiti istraživanje i razvoj novih i inovativnih lijekova u EU, budući da trenutno zaostajemo u tom području za ostalim velikim silama poput SAD-a", naglasio je eurozastupnik.

Zastupnici Europskog parlamenta podržali su uspostavu novog pododbora SANT na plenarnoj sjednici u veljači. Djelovat će pod Odborom za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane (ENVI). 


Reci što misliš!