Politika

do 12. travnja

Za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture više od 4 milijuna

Za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture više od 4 milijuna

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini ukupne vrijednosti 4.061.318 eura.

Temeljni cilj natječaja je razvoj sportske infrastrukture u svim dijelovima Republike Hrvatske kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove sportske infrastrukture. 

Obnova i izgradnja sportske infrastrukture jedan je od najvažnijih strateških ciljeva Vlade Republike Hrvatske, a jedna od aktivnosti za ostvarenje tog cilja je i provođenje ovog natječaja. Do sada smo ovim putem sufinancirali 163 sportske građevine u vrijednosti većoj od 8,2 milijuna eura, a uključene su bile sve vrste građevina, od sportskih dvorana, košarkaških i nogometnih igrališta, teniskih terena, atletskih staza…

Vjerujemo kako će se i ove godine na natječaj prijaviti niz kvalitetnih projekata koji će doprinijeti što većoj i boljoj dostupnosti sporta kako našim profesionalnim sportašima, tako i građanima, a osobito djeci i mladima, u svim dijelovima Hrvatske.”, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Natječajem se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026. te potiče promidžba sportskih vrijednosti i popularizacija sporta među građanima, unaprjeđenje sustava sporta te međunarodna sportska promocija Republike Hrvatske.

Natječaj je otvoren danom objave na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta, odnosno od 13. ožujka do 12. travnja 2023. godine.

Sve potrebne informacije o Natječaju možete pronaći ovdje.

 

Reci što misliš!