Politika

centar

Zdenko Jukić: Cilj nam je imati kvalitetne ljude za provedbu politika stranke

Zdenko Jukić: Cilj nam je imati kvalitetne ljude za provedbu politika stranke

Zašto u proteklom razdoblju nisu bili vidljiviji u javnosti, odgovara predsjednik zadarskog ogranka Centra, Zdenko Jukić.

Iako gotovo medijski nevidljiva, stranka Centar odnedavno ima potpredsjednika zadarske Županijske skupštine i to nakon što je Davor Čerkuč napustio Nezavisnu listu dr. Ivice Žuvele i pristupio Centru.

U međuvremenu je prošloga vikenda u Zagrebu održana i stranačka Konferenija na kojoj su bili i viđeniji ljudi s našega područja. Mnogima je za oko zapelo sudjelovanje nezavisnog predsjednika zadarskog Gradskog vijeća Marka Vučetića.

Mnogi su Vučetićevo sudjelovanje na konferenciji protumačili kao njegov mogućiangažman u toj političkoj stranci. 

Održana konferencija stranke Centar Održana konferencija stranke Centar

- Ne ulazim u nijednu stranku, jer nikad nisam ni bio u stranci. Takva pitanja postavljaju oni koji su zaraženi psećim genom i smatraju da je čovjek, kad se nađe u prisustvu neke stranke, ujedno i član ili podupiratelj te stranke, odgovara Vučetić. 

No, u međuvremenu je članom stranke postao potpredsjednik zadarske Županijske skupštine Davor Čerkuč.

- Smatrao sam da upravo Centar ima sve one elemente koji odgovaraju nekakvom mom političkom habitusu i odnedavno sam se učlanio, kaže Čerkuč. 

Zašto u proteklom razdoblju nisu bili vidljiviji u javnosti, odgovara predsjednik zadarskog ogranka Centra, Zdenko Jukić. 

- Znate u kojem je smjeru ova priča oporbe otišla, tako da smo mi lagano osjetili da to nije neki diskurs ili tema o kojima mi želimo raspravljati nego smo odlučili propustiti ova medijska prepucavanja političkih stranaka koje trenutno djeluju na političkoj sceni Zadra, kaže Jukić. 

Dodaje kako njihov cilj nije samo smijeniti HDZ, nego imati kvalitetne ljude za provedbu svojih politika. 

To je bila i tema zagrebačke konferencije, ističe glavni tajnik stranke Igor Skoko. Dodaje kako su okupili ljude različitih profila i područja djelovanja. 

- Hoće li se oni kasnije pridružiti stranci Centar ili ćemo surađivati na izborima, to ostaje za vidjeti. Stranka Centar ima ozbiljne planove na nacionalnoj političkoj sceni, ali i na lokalnim razinama u drugim područjima izvan Splita, ističe Skoko. 

Vidi li se u tim ozbiljnim planovima na parlamentarnim izborima Marko Vučetić?

- Ja se nisam vidio ni u ekipi na lokalnim izborima. Ukoliko se pojavi nešto što ugrožava ovu mitsku političku svijest, moguć je i moj angažman, ali opet na način nezavisnog pojedinca koji unosi filozofske ideje i jednu političko-filozofsku igru u prostoru koji je zatrovan političkim izigravanjem, odgovara Vučetić. 

Među sudionicima konferencije bila je i bivša ministrica uprave u Oreškovićevoj Vladi iz MOST-ove kvote Dubravka Jurlina Alibegović, povjesničar Hrvoje Klasić, sociolog Dražen Lalić, ekonomistica Vedrana Pribičević, te poznati ugostitelj iz Novalje - Boris Šuljić.


Reci što misliš!