Politika

optimističan premijer

Plenković: Ovo je godina isporuke – Pelješki most, euro i Schengen

Plenković: Ovo je godina isporuke – Pelješki most, euro i Schengen
Sanjin Strukić/PIXSELL

U četvrtak je održan sastank parlamentarne većine, a izjavu nakon sastanka dao je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je, između ostalog, komentirao i ulazak Hrvatske u Schengen.

Plenković se zahvalio članicama Schengena na jednoglasnoj podršci Hrvatskoj. “U proteklih 6 godina radili smo predano na svim reforma, ispunili smo 281 preporuku. Ovo je velika godina isporuke: Pelješki most, europodručje, zamjena kune eurom i sada Schengen”, kazao je premijer.

Zahvalio se ministrima i Vladi, policiji i svima koji su dali doprinos u ovom procesu. “Nije mi poznato da je bilo koja zemlja ušla istoga dana u Schengen i u europodručje.”

Ovrnuo se i na izjavu Slovenije i odgovor Hrvatske. “Spremni smo razgovarati sa Slovenijom o razgraničenju u duhu dobrosusjedstva i zahvaljujemo Sloveniji na potopori.”

“Niti jedna država članice nije imala nikakve rezerve prema Hrvatskoj. nitko ni danas nije imao problema s Hrvatskom. Prvi smo koji smo napravili nezavisni mehanizam za provjeravanje i gledanje kontrola na granici”, dodao je Plenković.


Reci što misliš!