Politika

rebalans ipak usvojen

Gradsko vijeće: Suradnici Enia Meštrovića nisu se pojavili, vijećnici Akcije mladih napustili vijećnicu

Gradsko vijeće: Suradnici Enia Meštrovića nisu se pojavili, vijećnici Akcije mladih napustili vijećnicu

Nezavisni vijećnici Enia Meštrovića nisu se pojavili, dok su sjednicu napustili vijećnici iz Akcije mladih nakon bezuspješnog pokušaja Ante Rubeše koji je htio predložiti amandmane.

Današnja sjednica zadarskog Gradskog vijeća imala je samo jednu točku - rebalans proračuna, prenosi HRT.

Nezavisni vijećnici Enia Meštrovića nisu se pojavili, dok su sjednicu napustili vijećnici iz Akcije mladih nakon bezuspješnog pokušaja Ante Rubeše koji je htio predložiti amandmane. Pojašnjenje je kako nisu predani u zakonskom roku.

Prije usvajanja dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća, vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša tražio je stanku od pet minuta kako bi se razmotrio njegov prijedlog o amandmanu na rebalans proračuna. Zatražio je od vijećnika da razmisle o tome kako jedno gradsko poduzeće, misleći pritom na KK Zadar neće imati novca za plaće svojih 16-ero radnika.

- Zašto pravite razliku između KK Zadra i ostalih ustanova i poduzeća kojima je Grad osnivač. Jeste li svjesni da djelatnici KK Zadra svojoj djeci neće moći kupiti božićni dar, poručivao je na samom početku sjednice Rubeša na čije je istupe putem videozida reagirao HDZ - ov Damir Burčul. Ovo iživljavanje u vijećnici ne smijete dopustiti, Rubeša je propustio tri sastanka gdje je mogao ugraditi u proračun novca koliko hoće za KK Zadar. On se na niti jednom sastanku nije pojavio - kazao je Burčul.

S obzirom da je HDZ odgovoran za stanje u KK Zadru i minus koji je tu nastao svih ovih godina i s obzirom da su novi ljudi preuzeli klub - vi se dogovorite - poručio im je Daniel Radeta koji je najavio kako će podržati rebalans, ali da će se oko proračuna pregovarati. U svom obraćanju, tako se dotaknuo današnjeg prokišnjavanja krova u dvorani Mocire .

Imamo ravnatelja ustanove Zadarski sport koji se u 15 godina u GV - u pojavio samo jednom, dvorana je opasna po život, ukoliko želite da nastavimo suradnju tražimo ostavku ravantelja J. Dilbera - poručio je glasno Daniel Radeta ( SDP).

Za govornicu je zatim izašao predsjednik GV-a Marko Vučetić koji je pak uputio poruku Radeti: Samo bih zamolio sve koji se dogovore, da pamte s kim su se dogovorili, AM i  klub Enia Meštrovića dogovorili su se s HDZ- om  oko KK Zadra to je vaš paket, SDP i HDZ su se dogovorili oko rebalansa i oko toga da će grad Zadar, poznat po jednoj atrakciji Kalemtini, sada će biti poznat i po novoj atrakcija, a to je Radetin bazen. Radeta pazi s kim se dogovaraš ...nemoj da se taj bazen pretvori u rupu i postane Radetina.. - poručio mu je predsjednik GV-a M. Vučetić koji je najavio kako će biti protiv. 

Na govornicu zatim izlazi i gradonačelnik Branko Dukić koji se prvo obratio Vučetiću: J

- edino što je mjerodavno je da vi nemate svoj paket i da ste uvijek protiv. Svi su bili pozvani na razgovore oko rebalansa, Rubeša se nije pojavio, Meštrović samo jednom, nema ga ni danas, a ovo su jako bitne teme koje se tiču života građana. Ja sam uvijek otvoren za razgovore, ako ne ide postoje i druge opcije, ali oni koji ne sudjeluju u razgovoru nemaju se pravo ljutiti. 

Sa 16 glasova za i jednim protiv usvojen je rebalans proračuna grada Zadra.

Protiv je bio predsjednik GV-a Marko Vucetic koji je rekao kako nije sudjelovao niti u pregovorima o proračunu za 2022. niti o rebalansu. 

 


Reci što misliš!