Politika

komentar

Ante Rubeša: Pravi razlog rebalansu proračuna je osiguravanje sredstava za Višnjik

Ante Rubeša: Pravi razlog rebalansu proračuna je osiguravanje sredstava za Višnjik
Šime Zelić/ PIXSELL

Pravi razlog rebalansu proračuna Grada Zadra je osiguravanje sredstava za Višnjik koji ove godine prelaze 30 milijuna kuna, što je za skoro 5 milijuna kuna više nego kompletna proračun za socijalu i zdravstvo, ustvrdio je danas Ante Rubeša obrazlažući amandmane Akcije mladih:

- Tražimo da se dio sredstava predviđenih za potrebe Športskog centra Višnjik preraspodjeli za podmirenje predstečajne nagodbe KK Zadar, za podmirenje kredita koji je nastao radi lošeg djelovanja bivših uprava, te za obnovu dvorane Jazine, lokalnog kulturnog dobra, tvrdi Rubeša, prenosi Radio Zadar.

Po tri stavke u proračunu, za spomenutu namjenu Akcija mladih traži ukupno 9,8 milijuna kuna .

- Gradska vlast u suradnji s upravom Višnjika je odlučila kupiti pošto-poto još jedan bazen i sad ja vas pitam je li ta školjka potrebnija ovom gradu nego spas i pomoć tradiciji i povijesti onoga po čemu smo poznati ne samo u granicama naše Republike nego i šire a poznati smo po KK Zadar. Upravo radi tih ljudi koji to sada rade Višnjiku, to je jedna nova Fimi-medija, jedna praonica novca, što je prije bio KK Zadar.

Rubeša priznaje da je donedavno bio protiv izdvajanja novca za KK Zadar, ali sada...

- Mi smo očistili klub, doveli stručne ljude čiji se rezultati već pokazuju i mi kao većina u gradskom vijeću moramo tim ljudima dati clean start, rekao je. 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti