Politika

podjele na viru

Oporbeni vijećnici u Općinskom vijeću Općine Vir formirali većinu i pozivaju na ostavke dosadašnjih čelnika

Oporbeni vijećnici u Općinskom vijeću Općine Vir formirali većinu i pozivaju na ostavke dosadašnjih čelnika

Novoformirana većina u Općinskom vijeću Općine Vir danas je na tiskovnoj konferenciji ispred zgrade općinske Uprave informirala medije i javnost o promjenama koje su uslijedile nakon što su, do jučer vladajući, izgubili većinu.

Priopćenje, koje prenosimo u cijelosti, potpisuje vijećnik Frane Vučetić.

- Stvoreni su čvrsti preduvjeti za stabilnu koaliciju većinom oporbenih vijećnika te smo se zajednički dogovorili i o budućem, novom predsjedniku Općinskog vijeća.

Očekujemo da dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić podnese ostavku obzirom da nema natpolovičnu podršku vijećnika, a to očekujemo i od Rajka Radovića, dosadašnjeg potpredsjednika.

Promjene u odnosu snaga u virskom Općinskom vijeću ne znače nove izbore niti ih zazivamo. Naš zajednički stav je da je su žitelji Vira u proteklim godinama neodgovornog vladanja već izgubili previše dragocjenog vremena, novaca i energije,a što se moglo usmjeriti u boljitak našeg otoka.

Prema tome, novoformirana većina pokrenut će val promjena s ciljem poboljšanja kvalitete života na Viru, a kako imamo stabilnu većinu, držimo da ćemo u naredne tri godine mandata koliko je preostalo, moći realizirati određene projekte koji su godinama bili na čekanju zbog političkih smicalica struktura koje i dan danas predvodi „posebni savjetnik“ Kristijan Kapović.

Marino Radović je načelnik Općine Vir koji je dobio najveći broj glasova na lokalnim izborima prošle godine i tu činjenicu uvažavamo. Ne zazivamo njegovu smjenu već očekujemo da se, lišen balasta dosadašnjih nalogodavaca, okrene radu i žiteljima Vira.

Ukoliko i dalje bude više davao na važnosti Kristijanu Kapoviću i još nekim „povlaštenicima“, a interese Vira nastavi stavljati u drugi plan, zahtijevat ćemo od njega da podnese ostavku.


Reci što misliš!