Politika

vijesti iz stožera

Na području županije 53 novooboljela, produljeno radno vrijeme punkta na Višnjiku

Na području županije 53 novooboljela, produljeno radno vrijeme punkta na Višnjiku
Sanjin Strukić/PIXSELL

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 369 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 595 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 27 osoba.

Novozaraženi izolaciju provode na području gradova Zadar (28), Benkovac (4), Biograd (1) i Nin (1) te općina Lišane  ostrovičke (1), Pakoštane (1), Poličnik (1), Posedarje (2), Privlaka (5), Ražanac (2), Starigrad (1), Sukošan (2), Sv.Filip i Jakov (1), Tkon (1), Vir (1) i Zemunik Donji (1).

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirana su 22 bolesnika od kojih je 6 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je 11 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Produljuje se radno vrijeme cjepilišta na Višnjiku

Od ponedjeljka, 18. listopada 2021. godine produljuje se radno vrijeme cjepilišta na punktu Višnjik te počinje cijepljenje s trećom dozom imunokompromitiranih  i docjepljivanje ostalih kategorija osoba.

Cijepljenje će se provoditi svakim radnim danom u vremenu 7:00 – 13:00 sati osim četvrtkom kada će se cijepljenje provoditi u vremenu 15:00 - 21:00 sati, a iznimno subotom i nedjeljom o čemu odluku donosi koordinator provođenja cijepljenja.

Osobe kojima je preporučena treća doza trebaju se  javiti svojim  odabranim liječnicima koji će za njih osigurati termine cjepljenja na Višnjiku ili u njihovim ordinacijama .

U našoj županiji živi oko 38000  osoba starijih od 65 godina , te je za očekivati povećanje broja cijepljenih na samom PUNKTU u slijedećim tjednima.


Reci što misliš!