Politika

u fokusu parking

Radeta: Nećemo dopustiti da se ponovo "opali" po stanarima Poluotoka

Radeta: Nećemo dopustiti da se ponovo
Dino Stanin/PIXSELL

Gradski vijećnik SDP-a Daniel Radeta danas se u priopćenju medijima ističe kako neće dopustiti da HDZ-ova većina ponovo ‘opali’ po stanarima Poluotoka, a vezano uz novu Odluku o naplati parking za stanare Poluotoka. Najavio je da će predložiti izmjene u toj Odluci.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Pred Gradsko vijeće bi se uskoro trebala naći nova Odluka o naplati parkinga za stanare Poluotoka. Najavio je to pročelnik Robertino Dujela, posuo se pepelom i priznao da je pogriješio Odlukom zbog koje su mnogi stanari mjesecima skupljali kazne. 

Donijela ju je tada HDZ-ova većina, bez mogućnosti rasprave, prijedloga i prihvaćanja mišljenja nas stanara Poluotoka kojima parking ne predstavlja nikakav luksuz, već nužnost i potrebu. 

Upozoravao sam tada kako će nova Odluka prije svega biti neustavna i diskriminirajuća, a uz sve to i poskupiti život nas stanara za 2.400,00 kuna godišnje samo zbog adrese prebivališta.

Danas predlažu novu Odluku i prezentiraju se kao dobrodušni ljudi puni razumijevanja za probleme, pa vračaju mogućnost kupovine druge povlaštene karte, ali i ovoga puta po uvećanoj cijeni od 1200 kuna godišnje, uz ograničenja po zonama. 

Valjda im i onih 8,5 mil kuna u OPG-u Obala i Lučice nije dovoljno pa su ponovno odlučili opaliti po stanarima Poluotoka. E pa, neće proći!

Stoga ćemo predložiti sljedeće izmjene u Odluci:

1) mogućnost kupovine druge godišnje pretplate za stanare s prebivalištem po istom cjeniku kao iza prvo vozilo

2) mogućnost parkinga u svim zonama (0,1,2,3,4) bez obzira na vremenski ili kalendarski period

3) povratak naljepnica ili kartica koje označavaju vozila s povlaštenom kartom

4) ukidanje javnobilježničkih ovjera


Reci što misliš!