Politika

#zadar

Na dnevni red Gradskog vijeća uvrštena točka o razrješenju i imenovanju novih članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice

Na dnevni red Gradskog vijeća uvrštena točka o razrješenju i imenovanju novih članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice
hrt

Sjednica Gradskog vijeća koja je danas startala bitno kasnije nego inače, u 16 sati, i to s izmjenama dnevnog reda.

Prije aktualnog sata glasovalo se o uvrštavanju u dnevni red Odluku o raspuštanju Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice, a potom o i imenovanju UV Znanstvene knjižnice. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić:

“Prijedlog je prihvaćen sa 16 glasova ZA i 9 PROTIV, i uvršten je u Dnevni red”, kazao je Vučetić.

HDZ-ovi vijećnici strogo su se protivili uvođenju te dvije točke u Dnevni red. Podsjetimo, par sati prije početka sjenice na kojoj joj se očekivao ovakav rasplet događaja oko Znanstvene knjižnice, gradonačelnik Dukić prozvao je oporbu da kadroviraju u stilu najgorih političkih komesara. 

„Danas na istoj sjednici, po žurnom postupku, žele smijeniti postojeće i postaviti novo, “svoje vijeće”, koje bi onda trebalo postaviti “njihovu” kandidatkinju. Nema tu bolje, transparentnije ili demokratičnije, nego maknuti tuđe i staviti svoje neovisno o proceduri i transparentnosti.“ poručio je Dukić.  U priopćenju je istaknuo želju da se Znanstvena knjižnica vrati Sveučilištu u Zadru.

No, čini se kako oporba ima drugačije viđenje vodstva Znanstvene knjižnice pa je danas po žurnom postupku uvrstila u dnevni red prvo raspuštanje sadašnjeg, a potom i izbor članova novog Upravnog vijeća.


Reci što misliš!