Politika

predsjednik o predsjedniku

Milanović komentirao Vučićeve provokacije: Besposlen pop i jariće krsti

Predsjednik Republike sudjeluje na obilježavanju Rujanskih odluka i 40. obljetnice izgradnje Spomen doma sjedinjenja i slobode u Pazinu. Zoran Milanović održao je prigodan govor, a kasnije se obratio novinarima.

Komentirao je izbor za predsjednika Vrhovnog suda. “Sve sam rekao, Sabor bira. Oni će odlučiti što je ispravno. Ja predlažem Dobranića”.

“Besposlen pop i jariće krsti”, poslovica je kojom je predsjednik komentirao provokacije iz Srbije. Kaže da imaju veće gospodarske probleme od Hrvatske na koje bi se trebali fokusirati, prenosi Dnevnik.hr.

“Stalno talasanje provokativnih osjećaja ne vodi nikamo”, rekao je i dodao kako bi predsjednik Srbije trebao imati pametnijeg posla.

Pitali su ga smatra li posjet patrijarha Profirija provokacijom. Kaže da ne zna što bi na to rekao i dodao kako je on s njim imao dobar odnos. Spomenuo je da je Kolinda Grabar-Kitarović na zid ureda stavila repliku ikone koju je dobila od Porfirija.

Predsjednik kaže kako nije za obavezno cijepljenje. Spomenuo je kako je u SAD zapovijeđeno građanima s federalne razine da se cijepe.

“Ako sam se ja cijepio meni je svejedno jeste li se vi cijepili ili niste”, rekao je, ali dodao i kako bi se posvađao s nekim svojim prijateljima koji se ne žele cijepiti. Ističe da to ponavlja već danima.

Na pitanje novinara je li cijena korupcije pala u posljednjoj aferi međimurskog župana Matije Posavca kazao je: “Ne znamo što mu se stavlja na teret. Znam toliko malo da se ne usudim komentirati”.

 


Reci što misliš!